25n
25N
25N

L'Autoritat de Transport Metropolità de València s'incorpora a la Unió Internacional de Transport Públic

Arcadi España signa un conveni per a “conéixer experiències d’èxit d’altres països” que ajuden en la presa de decisions “per a oferir opcions de transport eficaces, eficients i respectuoses amb l’entorn”

L'Autoritat de Transport Metropolità de València s'incorpora a la Unió Internacional de Transport Públic
21/04/2021 -

L’Autoritat de Transport Metropolità de València, dependent de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, s’ha incorporat aquest dimecres a la Unió Internacional de Transport Públic (UITP), un ens que agrupa autoritats, operadors i indústria relacionats amb la mobilitat de més d’un centenar de països.

Així ho ha anunciat el conseller de Política Territorial, Obres Públiqúes i Mobilitat, Arcadi España, després de la reunió per a la signatura del conveni d’adhesió que ha mantingut aquest matí amb el president de la UITP, Pere Calvet.

“Estem molt satisfets per poder unir-nos a una entitat de la rellevància de la UITP, amb una llarga trajectòria avalada pels anys que porta en funcionament i la diversitat dels organismes i agents adherits a ella”, ha afirmat el conseller.

“Per a la Generalitat -ha continuat Espanya-, és fonamental la cooperació i el treball conjunt amb altres entitats que comparteixen el seu interés per la mobilitat sostenible. Poder conéixer pràctiques i experiències d’èxit d’altres països ens ajuda a continuar treballant per a oferir opcions de transport urbà eficaces, eficients i respectuoses amb l’entorn per a tots els valencians i valencianes”.

Per part seua, el president de la UITP, Pere Calvet, ha assegurat que el transport públic “ha de ser la columna vertebral de la mobilitat urbana”. “Estem encantats -ha afegit-, de continuar treballant amb la Generalitat Valenciana i donar la benvinguda a la seua Autoritat del Transport”.

“Els beneficis econòmics, socials i mediambientals del transport públic exigeixen la seua plena inclusió en els plans de recuperació i resiliència. No podem posar en quarantena els Objectius de Desenvolupament sostenible”, ha conclòs Calvet.

Unió Internacional de Transport Públic

La Unió Internacional de Transport Públic és una associació sense ànim de lucre que integra a agents relacionats amb la mobilitat urbana sostenible, des de les administracions públiques fins als operadors, passant per la indústria o professionals de l’àmbit acadèmic.

Creada fa 135 anys, amb representació de diverses maneres de transport -metre, autobusos, tramvies, trens, taxis, sistemes col·laboratius o bicis-, en l’actualitat compta amb 16 oficines a tot el món i 1.800 socis i sòcies en més de 100 països.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =