caixa popular

L'Autoritat de Transport Metropolità i els ajuntaments analitzen la situació davant la falta de finançament en els PGE

La reunió convocada se celebrarà dimarts que ve 10 d’abril

L'Autoritat de Transport Metropolità i els ajuntaments analitzen la situació davant la falta de finançament en els PGE
05/04/2018 -

L’Autoritat de Transport Metropolità de València, ATMV, ha convocat a tots els alcaldes de l’àrea metropolitana, a una reunió dimarts que ve 10 d’abril, per a “analitzar la situació davant l’exclusió, una vegada més, de la subvenció al transport metropolità de València en els Pressupostos Generals de 2018″.

L'Horta Sud demana als diputats valencians que voten en contra dels PGE
El president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa ha criticat durament la nul·la dotació pressupostària per a l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de València “el govern central deuria reconsiderar la nula dotació per financiar el nostre transport metropolità i tots els diputats valencians, independentment del partit al que pertanyen, deurien votar en bloc en contra de l’aprovació d’aquests pressupostos generals de l’Estat per ser negatius i discriminatoris per a l’àrea metropolitana”. El president de l’entitat supramunicipal de l’Horta Sud s’uneix així a les crítiques del president de la Generalitat, Ximo Puig; l’alcalde de València, Joan Ribó; així com nombrosos alcaldes i alcaldesses de l’àrea metropolitana.

Així ho ha explicat la gerent de l’ATMV, María Pérez Herrero, que ha remès la convocatòria a tots els alcaldes que formen part de l’àrea metropolitana per a tractar amb ells en la reunió la situació provocada davant els pressupostos generals de l’Estat que ha presentat el Govern d’Espanya. En els comptes presentats per l’Executiu central no es dedica ni una sola partida al transport metropolità de València, mentre que Madrid rebrà 127 milions, Barcelona 109 o Canàries 48.

A més, en la reunió, es recordaran totes les accions dutes a terme per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Autoritat de Transport Metropolità de València per a poder rebre la subvenció de l’Estat que li correspon a la Comunitat Valenciana i que no hauria de ser inferior als 38 milions d’euros. De fet, s’ha creat la pròpia ATMV que havia sigut desmantellada per l’anterior govern i s’ha engegat la redacció dels Plans de Mobilitat Sostenible o la reordenació del nou Mapa de Transport.

A més, cal recordar que tant des de la Presidència de la Generalitat, com des de la conselleria i també des de l’ATMV, s’ha sol·licitat diverses reunions amb el Govern central per a abordar aquesta qüestió. L’última és la reunió que es va sol·licitar recentment amb el ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, i que, no obstant, no ha rebut resposta.

Per a la directora de l’ATMV, “l’aportació de l’Estat és una condició necessària per a poder desenvolupar polítiques de transport ambicioses, com la integració tarifària de tots els mitjans de transport en els municipis integrants de l’entitat i continuar d’aquesta manera progressant en la promoció de l’ús del transport públic”.

Pérez Herrero ha reiterat “el compromís ferm de l’Autoritat de Transport Metropolità de València i de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de disposar de mitjans financers semblants als d’altres ciutats per a poder donar resposta i desenvolupar les necessitats de transport dels nostres usuaris a l’àrea metropolitana de València”.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris