25n
25N
25N

L'Ajuntament de València promou l'autoconsum col·lectiu d'energies renovables a Aiora i l'Illa Perduda

L'Ajuntament de València promou l'autoconsum col·lectiu d'energies renovables a Aiora i l'Illa Perduda
20/06/2020 -

L’Ajuntament de València, a través de la Fundació València Clima i Energia, ha posat en marxa una campanya per a promocionar l’autoconsum col·lectiu d’energies renovables entre els veïnats dels barris d’Aiora i l’Illa Perduda.

En concret, es planteja la creació de diverses instal·lacions fotovoltaiques gestionades per la ciutadania i que aquest model acabe replicant-se en altres barris i districtes de València, ha detallat el consistori en un comunicat.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha explicat els detalls de la campanya, que constarà d’una instal·lació fotovoltaica d’entre 20 i 30 kWp i comptarà amb la participació d’entre 30 i 40 veïns i veïnes als qui podran afegir-se entitats i comerços de la zona, com la mateixa Oficina de l’Energia, que lidera aquest projecte.

“Volem fomentar les energies renovables de proximitat a la nostra ciutat i aquestes instal·lacions col·lectives d’autoconsum suposen una gran oportunitat per a fer-ho”, ha destacat l’edil. “L’objectiu és també facilitar la implantació per tota la ciutat i aquests dos barris, al voltant de l’Oficina de l’Energia, seran un bon punt de partida”, ha afegit.

El veïnat interessat en aquesta proposta ja es pot inscriure a través de la pàgina web de l’Oficina de l’Energia. “Amb aquest projecte fem patents els beneficis energètics de l’autoconsum d’energies renovables de proximitat, també els mediambientals, econòmics i socials”, ha assegurat Ramon, per a qui aquest model “impulsa la transició energètica cap a una ciutat més neta, sostenible i resilient i alhora genera ocupació, impacte social positiu i rendibilitat financera per a qui participe”.

AUGMENTAR Al 27% LA QUOTA D’ENERGIES

Aquesta és una de les iniciatives que l’Ajuntament, adherit al Pacte d’Alcaldies, duu a terme amb l’objectiu d’augmentar al 27 per cent la quota d’energies renovables a la ciutat. També per a complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (en concret, els ODS 7, 9, 10, 11, 12, 13 i 17), ha informat el Consistori en un comunicat.

Per a dur a terme aquest projecte l’Oficina de l’Energia dinamitzarà diverses jornades informatives, formatives i de cocreació amb el veïnat interessat perquè siga un procés participatiu on s’analitze en cada cas la demanda i les factures energètiques per a optimitzar l’aprofitament de la instal·lació per a les famílies participants.

A més, s’avaluaran les formes de finançament col·lectiu perquè les famílies amb menys recursos també puguen formar part del projecte i s’ajude així a pal·liar els problemes de vulnerabilitat energètica.

“D’igual manera que ara ningú es planteja l’existència d’un ascensor en una comunitat de propietaris i propietàries, molt prompte una planta solar serà normal en qualsevol edifici”, ha assegurat Salvador Moncayo, coordinador d’aquest projecte en Aeioluz, la cooperativa energètica que recolzarà en la comunicació i dinamització del procés participatiu i en l’acompanyament tècnic i legal.

Per a concloure, Ramon ha destacat que projectes com aquest “aniran adquirint un pes específic cada vegada major a la ciutat, com demostra, per exemple, la presentació aquesta setmana de la primera comunitat energètica de la ciutat, amb una comunitat local d’energia renovable a Castellar-l’Oliveral”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 10 =