Torrent reprén l'activitat i obrirà un autocine gratuït aquest estiu

Enguany els xiquets i xiquetes podran gaudir de campus d’estiu, encara que amb una única modalitat amb esports i activitats culturals

Guardar

Façana de l'Auditori de Torrent
Façana de l'Auditori de Torrent

L'ajuntament de Torrent reprén a poc a poc la seua activitat perquè els seus veïns i veïnes puguen tornar a la rutina i a gaudir del municipi. I és que les pròximes setmanes estaran marcades per l'obertura d'instal·lacions públiques i l'inici del programa cultural d'estiu, que enguany inclourà un autocine almenys un cap de setmana, tal com ha avançat el consistori.

Susi Ferrer, regidora d'Esports, ha destacat en la roda de premsa d'aquest matí que l'objectiu és oferir cada vegada més activitats d'oci per a tota la família en aquest estiu en el qual moltes no podran tindre unes vacances fora de casa. Per això, ha avançat que s'està treballant en l'obertura d'un autocine aquest mes de juliol que serà gratuït i amb reserva de plaça en el polígon, enfront del Verdet, amb un cap de setmana de prova que, si funciona, s'ampliarà. Més endavant informaran de la resta de detalls des del consistori.

Una activitat que arrancaria el programa d'activitats culturals d'estiu que, tal com ha destacat Ferrer, inclourà el cinema a la fresca en la plaça o concerts de les bandes de música de Torrent, encara que ha matisat que sempre amb prudència i amb uns aforaments marcats des de l'inici que eviten aglomeracions.

Així mateix, la delegada d'Esports ha informat que a partir del 29 de juny es reobrirà la pista d'atletisme amb un 75% de l'aforament i algunes instal·lacions esportives. L'1 de juliol s'obrirà la piscina del Parc Vedat "pensant en les famílies que puguen tindre xiquets i xiquetes i no puguen anar-se'n de vacances aquest estiu", ha destacat Ferrer, que ha afegit que podran mantenir distància gràcies a la distribució per parcel·les de grups de gent.

L'horari, a diferència d'altres anys, serà de dimarts a diumenge 10 a 14:30 h i de 15:30 a 20 hores, amb una reducció de preus, entrades des de 0,60 euros i bons familiars setmanals de 6 euros. La regidora també ha assenyalat que hi haurà un reforç de neteja i desinfecció, d'aquí ve que hi haja un tancament a l'hora de menjar.

Un únic campus d'estiu

Respecte als campus d'aquest estiu, enguany s'uniran en una única opció lúdic-esportiu que albergarà a 450 xiquets i xiquetes com a màxim perquè, malgrat que la llei permet un major aforament, l'ajuntament ha optat per la prudència i per fixar la quantitat des d'un inici.

En concret, hi haurà diferents campus d'una mateixa temàtica que combinaran els diferents esports juntament amb tallers de manualitats o de teatre. Es distribuiran en Anabel Medina, en el pavelló del Vedat, Parc central i el col·legi El Molí. Cadascun d'aquests espais albergarà quatre grups de deu xiquets i hi haurà fins a 22 activitats, amb la novetat de l'atletisme.

Una altra de les novetats és que és la primera vegada que es fan de manera integral i es dupliquen de 3 a 5 hores sense servei de transport. "Volem donar prioritat als qui tinguen dos pares que treballen o són una família monoparental per a fomentar la conciliació familiar i laboral", ha explicat Susi Ferrer, que ha insistit que des de les 8:00 del matí els pares i mares poden portar als seus fills als campus i recollir-los a l'hora de menjar. Es mantenen els preus respecte a l'any passat i començarà el 6 de juliol.

Foment del comerç local

L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha lamentat que molts comerços de Torrent han de recuperar-se d'aquesta crisi i per això s'estan preparant noves ajudes i campanyes de conscienciació, encara que la solidaritat de la ciutadania és clau per a això: "Compre a Torrent perquè a Torrent tenim de tot, des de mobles fins a roba, i necessitem la solidaritat de les persones".

Així, es posarà en marxa una campanya protagonitzada per personatges representatius de la ciutat de tots els àmbits -al voltant de 30 persones ja s'han unit en aquesta iniciativa - per a complementar les ajudes a autònoms i autònomes per al lloguer i les de cobertura de les despeses que suposa l'adaptació a les mesures sanitàries (compra de mampares, gels, màscares, desinfeccions en locals...).

Sobre aquest tema, Andrés Campos, regidor d'Economia, ha declarat: "Volíem que la majoria s'unira a aquestes ajudes i ara introduirem més activitats entre les condicions perquè es beneficien més".

Així mateix, Campos ha explicat que esperen conéixer pròximament quines empreses han hagut de parar la seua activitat o les que no han pogut seguir avant amb els seus projectes. De moment, des del consistori sí que coneixen que 3.800 treballadors s'han vist afectat pels ERTE. Ros, per part seua, ha subratllat que tot apunta al fet que la gran majoria han pogut tornar a obrir les seues portes, però també que hi ha preocupació pels quals no puguen tirar avant amb la crisi econòmica.

Ros clama responsabilitat a la ciutadania

L'alcalde ha lamentat l'augment de casos positius de coronavirus en les últimes dues setmanes "perquè siga un o diversos és preocupant" i ha demanat a la ciutadania "sentit comuna" per a tornar a la normalitat amb seguretat i salut, així com l'ús de mascaretes per a aconseguir 0 contagis.

"Veiem grups de gent que té ganes de veure's i encara hi ha alguns que ni tan sols ixen de casa amb elles. Encara que no siga obligat portar-la si es pot mantenir la distància, podem trobar-nos amb aglomeracions i cal ser molt estrictes amb l'ús de la mascareta i amb la rentada freqüent de mans perquè ara mateix és la vacuna més eficaç". Així, ha recordat que no portar màscares és sancionable per part de la policia.

Destacats