25n
25N
25N

Un autobús recorre els carrers de València per a "sensibilitzar" sobre Alzheimer

Un autobús recorre els carrers de València per a "sensibilitzar" sobre Alzheimer
25/10/2019 -

Un autobús recorre aquest divendres els carrers de València sota el lema ‘La nova cara de l’Alzheimer’ per a “informar, conscienciar i sensibilitzar” sobre la importància de l’Alzheimer i les demències en l’actualitat, dins de la campanya organitzada per la Confederació Espanyola d’Alzheimer (Ceafa).

La iniciativa, subvencionada pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i en actiu durant tot el mes d’octubre, finalitza la setmana vinent amb parada a Toledo el dilluns i a Madrid, el dimarts, ha informat la confederació en un comunicat.

L’objectiu de la campanya, que té presència en totes les comunitats autònomes, és “traslladar la necessitat d’actuar en el present per a evitar que en el futur l’Alzheimer continue sent la malaltia que afecta un ampli sector de la població”, ha dit.

Al llarg del dia està prevista la visita de nombroses persones, entre elles expertes en l’àrea sociosanitària i representants de la Generalitat, de l’Ajuntament i de la Diputació de València, així com de Col·legis Oficials, entre ells el Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (Micof) i universitats valencianes, com la Facultat de Farmàcia, que han assistit a l’acte de presentació.

El vehicle mostra l’eslògan ‘Per un Pla Nacional d’Alzheimer
i altres demències’. En el seu interior, en diferents formats escrits i audiovisuals, es poden contemplar els reptes plantejats.

“Sensibilitzar i conscienciar per a avançar cap a societats no excloents; posar a la persona en el centre de l’atenció social i sanitària; respectar la dignitat de la persona garantint els seus drets i l’acció ètica i impulsar la investigació, la innovació i el coneixement”, han explicat.

En aquest sentit, una de cada deu persones compta amb algun familiar amb Alzheimer. A aquest efecte, i per a cridar l’atenció, la campanya parteix de la imatge d’un xiquet i una xiqueta, “subjectes potencials de patir Alzheimer en el futur si no s’adopten les mesures necessàries ara”.

El president de Fevafa, Emili Marmaneu, ha destacat que l’Alzheimer “és un problema sociosanitari, que requereix principalment investigació i inversió en recursos, tenint en compte que Espanya serà en 2040 el país del món amb major esperança de vida i que l’any 2050 es preveu que hi hauran dos milions de persones amb la malaltia d’Alzheimer”.

Així, ha subratllat la importància de “dissenyar una política transversal d’Estat que done resposta a les necessitats per a la defensa de la qualitat de vida dels afectats per l’Alzheimer i les demències”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell