25n
25N
25N

Autobús nocturn per als municipis de l'Horta Sud

Aquesta iniciativa, impulsada pels ajuntaments que conformen l’Horta Sud, funcionarà els dissabtes des de les 00.00 fins a les 06.00 hores de la matinada del diumenge

Autobús nocturn per als municipis de l'Horta Sud
02/11/2017 -

Ja en el mes d’abril, els ajuntaments dels diferents municipis que conformen l’Horta Sud de València van començar a cercar fórmules perquè els veïns pogueren desplaçar-se, almenys el cap de setmana, a la capital en transport públic. Una iniciativa impulsada per Catarroja i Albal a la qual, a poc a poc, s’han anat sumant més localitats i, fins i tot, la Mancomunitat, amb la finalitat de compartir els costos que suposa habilitar un autobús nocturn.

En total, són nou – Picassent, Alcàsser, Silla, Beniparrell, Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar i Benetússer- els municipis que disposaran d’aquest servei de transport nocturn, que anirà, els dissabtes a la nit, en horari de 00.00 a 06.00 hores de la matinada del diumenge, des de Picassent fins a la Plaça d’Espanya de València. Una gran iniciativa, que permetrà als veïns poder desplaçar-se fins al centre de la capital sense haver d’utilitzar el cotxe.

Quant a l’ampliació del servei, els consistoris han decidit demanar ajuda a la Mancomunitat de l’Horta Sud. D’aquesta manera, la línia d’autobús nocturn serà un servei mancomunat, que gestionarà la institució, i que repercutirà el cost a cada poble. Així, encara que s’establirà un cànon fix per a tots els ajuntaments participants, després existirà un altre variable, que dependrà del nombre d’habitants de cada localitat.

Aquest servei nocturn pilot comptarà amb dos autobusos, un des de Picassent a València, i un altre al revés. Així, el recorregut que realitzaria seria el següent: Tres parades a Picassent, dues a Alcàsser, tres a Silla, dues a Beniparrell, tres a Albal, quatre a Catarroja, tres a Massanassa, tres a Alfafar (una d’elles a Orba) i tres a Benetússer.

Superat un temps, després de l’engegada d’aquest autobús nocturn, s’avaluarà si està tenint un bon acolliment per a decidir si val la pena o no mantenir aquest servei, així com si és necessari ampliar-ho també als divendres a la nit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + divuit =