caixa popular

L'Ajuntament de València "despulla" l'autobús d'HazteOír dels missatges que qüestionen la violència de gènere

L'Ajuntament de València "despulla" l'autobús d'HazteOír dels missatges que qüestionen la violència de gènere
06/03/2019 -

L’autobús de l’organització HazteOír, que utilitza en una campanya la imatge de Hitler i el missatge ‘#StopFeminazis’ per a qüestionar la violència de gènere, va deixar a última hora de la nit d’aquest dimarts la ciutat de València després que el seu conductor haguera de retirar els vinils que ho recobrien de forma completa en aplicació d’una normativa “clara, tant a nivell tècnic, com formal i de fons”, segons han explicat en atenció als mitjans responsables municipals en diferents declaracions.

“Eixe autobús que va pretendre recórrer els carrers de València, finalment ha tornat nu a Madrid”, ha detallat la primera tinent d’alcalde i portaveu municipal socialista, Sandra Gómez. Per la seua banda, l’alcalde, Joan Ribó, ha confirmat que aquest dimarts es va presentar una denúncia davant el jutjat de guàrdia de la ciutat.

El primer edil ha comentat, en aquest sentit, que des del consistori valencià “ja avisem que no anàvem a permetre la seua entrada perquè pensàvem que estava proclamant un possible delicte d’odi”. “Entenem que està proclamant un delicte d’odi en acusar les dones feministes, als i les feministes en general, de feminazis. Entenem que això és una incitació a l’odi clara”, ha afirmat.

Els vinils van ser retirats en la central de Policia Local de València, a la qual va ser traslladat l’autobús després d’haver sigut paralitzat i revisada la seua documentació pels agents municipals en una de les entrades de la ciutat per a regularitzar la seua situació i retirar els laminatges publicitaris que mostrava atés que incomplien les especificacions d’instal·lació quant a condicions tècniques.

El vehicle va poder abandonar la central de Policia Local i tornar a circular la passada nit després d’haver sigut eliminades les làmines publicitàries que mostrava i desaparéixer així les causes que van motivar la seua immobilització.

Joan Ribó i Sandra Gómez han valorat aquest dimecres que aquest autobús no haja pogut exhibir per València uns missatges que han considerat que incitaven “a l’odi” i atemptaven “contra la dignitat de les persones”. “Estem satisfets del resultat”, ha indicat el primer edil, que ha destacat que el vehicle ja “ha eixit de València” cap a “la seua base” a Madrid.

“Estem contents que a València aquestes consignes no s’hagen difós. Ens pareix una terrible provocació que intentara difondre-les precisament la setmana del 8 de març, un dia de lluita per la igualtat entre homes i dones”, ha agregat el responsable municipal.

Joan Ribó ha assenyalat que a açò se suma que l’autobús no reunira “les normes que tenim en els reglaments de València quant a publicitat”. “Per eixe motiu ho vam detindre a l’entrada de la ciutat. La Policia ho va detindre, va estar analitzant la seua situació i es va comprovar que tampoc complia amb les normes de seguretat en les portes d’emergència. En conseqüència, l’autobús va ser retirat a la central de Policia on es van retirar els vinils”, ha recordat.

Després d’haver sigut paralitzat l’autobús, la Regidoria de Protecció Ciutadana va precisar que incomplia la “instal·lació de làmines adherides a les superfícies envidrades que consten amb eixida d’emergència”, una circumstància que suposa “un defecte greu segons el Manual de Procediment d’Inspecció de les Estacions d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV)” i “una deficiència greu” amb la qual solament podria circular per a anar al taller a esmenar-la.

Aquesta deficiència, que ha comportat una multa de 200 euros al titular de l’autocar, suposa també “un risc especial per a la seguretat vial” i és “motiu d’immobilització” sempre que el vehicle no estiga “donat d’alta com a publicitari”, una cosa que no es dona en aquest cas.

DILIGÈNCIES PENALS

A més de retirar el vehicle i d’ordenar la retirada dels seus vinils, la Policia Local de València ha tramitat diligències penals per delictes d’odi, com han ressaltat des de l’Ajuntament.

Sandra Gómez ha exposat que “s’estan ara mateix fent” i que amb elles es “traslladarà tot l’ocorregut durant el dia d’ahir” a la Fiscalia perquè siga ella o “el jutge instructor qui valore finalment aquest tipus de missatges” i “si realment són constitutius d’un delicte d’odi”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 5 =