25n
25N
25N

Al voltant de 400 persones participen en la primera Aurora

L’encesa de l’enllumenat nadalenc de la plaça Bisbe Benlloch i l’avinguda al Vedat té lloc per primera vegada amb un espectacle de música i llums que es repetirà tots els dies de 18.30 a 21.30 hores

Al voltant de 400 persones participen en la primera Aurora
10/12/2018 -

Al voltant de 400 persones participaren el passat dissabte en la primera Aurora d’enguany, una tradició que reunix any rere any milers de participants. La tradicional Aurora de Torrent estrenà el passat cap de setmana els actes que tindran lloc a la capital de l’Horta Sud al llarg del mes de desembre i principis de gener, amb motiu de les festes de nadalenques.

Dissabte de matinada, a les 6 en punt, els participants en l’Aurora es reuniren a les portes de la parròquia Nostra Senyora de Montsió per a començar el seu recorregut pels carrers de Torrent. La comitiva recorre la ciutat cantant cobles tradicionals i és tradicional fer parades en cases particulars o seus socials d’agrupacions i associacions que oferixen un xicotet desdejuni.

El primer dia és l’Ajuntament qui obri les seues portes. Així, dissabte passat, l’alcalde Jesús Ros, acompanyat de bona part de la corporació municipal, rebé els assistents a les portes de la casa consistorial. L’Aurora a Torrent, que organitza des de fa més d’un segle la confraria de la Mare de Déu del Rossari, comença cada 8 de desembre, festivitat de la Immaculada Concepció, i acaba el 6 de gener, dia de Reis. A més d’eixos dos dies, l’Aurora se celebra cada diumenge entre ambdues dates, i també el 26 de desembre.

Processó de la Puríssima i encesa de llums

D’altra banda, també el dia 8, tingueren lloc els actes per a celebrar la festivitat de la Immaculada. Al matí, les clavariesses, acompanyades de les seues famílies i amics participaren en la missa major en la parròquia de l’Assumpció i a la vesprada tingué lloc la tradicional processó. En acabar s’obrí el naixement que estará exposat durant les festes en la Casa de la Cultura. La jornada festiva acabà amb l’encesa de llums de la plaça Bisbe Benlloch. Amb un espectacle de música i llums, s’il·luminaren la façana de l’Ajuntament i el ficus de la plaça decorat, així com el ficus de l’encreuament amb el carrer Genaro Palau, pels alumnes de Pulgarcito, Miguel Hernández i Madre Sacramento. L’espectacle musical i de color es repetirà tots els dies de 18.30 a 21.30 hores cada 30 minuts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =

CCCC
torrent