25n
25N
25N

AUPA alerta que les restriccions a hostaleria i oci nocturn potencien reunions privades "sense control"

L’associació Autònoms Units Per a Actuar advoca per potenciar la conscienciació, les PCR i demana més ajudes per al sector turístic

AUPA alerta que les restriccions a hostaleria i oci nocturn potencien reunions privades "sense control"
21/08/2020 -

a associació Autònoms Units per a Actuar (AUPA) ha advertit aquest divendres que amb les últimes restriccions als locals d’hostaleria i d’oci nocturn per a frenar la pandèmia “es dóna la punta al sector” i al seu torn, “es canvia la presència de gent en llocs que segueixen les normes d’higiene i seguretat per reunions privades en les quals no existeix cap control”.

El vicepresident d’AUPA, Pedro García, ha mostrat el seu suport al sector de l’hostaleria i ha reclamat “noves mesures extraordinàries” per a tot el sector turístic, atés que es veurà “afectat en el seu conjunt”.

En concret, AUPA demana la continuïtat dels ERTO, ajudes al lloguer i per a sufragar despeses fixes com ara llum i aigua dels locals, l’exempció del pagament de la quota d’autònom i que es reactive la possibilitat del cessament d’activitat per a aquelles empreses que no poden continuar obertes a causa de l’impacte de la reducció d’horaris. També considera que han d’arbitrar-se ajudes específiques per a qui haja de tancar fins a l’estiu de 2021.

García ha defensat que des de bars, restaurants i sales d’oci nocturn es realitza diàriament “una labor pedagògica amb els clients, se’ls indica l’obligació d’usar el gel hidroalcohòlic, d’estar separats o d’utilitzar la màscara, sense la qual no poden accedir als locals. Enfront d’això, les reunions incontrolades com el botelló s’han demostrat un focus d’expansió de la malaltia”.

A més, ha destacat la inversió i l’esforç econòmic després de mesos de parada obligatòria que han hagut de fer les empreses per a ‘alçar les persianes’ i col·locar el cartell d”oberts’ aquest estiu. “No ha sigut fàcil perquè els comptes de les pimes estaven molt tocades. I ara arriba la restricció d’horaris d’obertura i la prohibició sobre el tabac, és que per a molts és insostenible seguir amb l’activitat, serà la ruïna total”, ha lamentat.

García ha recordat així mateix que “l’hostaleria no està aïllada, perquè si no pots eixir, no et desplaces, la qual cosa afecta allotjaments i a les botigues de les poblacions turístiques”, per la qual cosa les mesures s’haurien d’aplicar a tot el sector.

Per als autònoms “les restriccions són una política insostenible econòmicament” i assenyalen que en altres països d’Europa “està funcionant la conscienciació de la població”. A més, assenyalen la utilitat de la realització de proves massives a l’hora de detectar persones asimptomàtiques, que “al no presentar cap evidència de malaltia continuen relacionant-se amb el seu entorn i propagant el virus”. Recorden que a Alemanya de 44.000 PCR realitzades a Babiera 900 persones eren positius asimptomàtics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 10 =