25n
25N
25N

AUMSA ja disposa de la llicència d'obres per a la rehabilitació de la vidriera del Mercat de Colón

El mes de desembre passat es van complir 103 anys des de la inauguració de l’edifici dissenyat per Francisco Mora, emblema del modernisme valencià

AUMSA ja disposa de la llicència d'obres per a la rehabilitació de la vidriera del Mercat de Colón
04/03/2020 -

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que ja ha sigut concedida la llicència d’obres que dona llum verda a la rehabilitació de la vidriera del Mercat de Colón, després del vistiplau de la Conselleria de Cultura.

Hui s’ha fet pública la signatura de la llicència d’obres que permetrà a AUMSA (Actuacions Urbanes Municipals S.A.) rehabilitar la vidriera principal del Mercat de Colón que dona al carrer Conde Salvatierra, Bé d’Interés Cultural que el passat 24 de desembre va complir 103 anys. Després de rebre el vistiplau de la Conselleria de Cultura al projecte de rehabilitació el passat 30 de desembre, AUMSA va sol·licitar llicència per a la reparació total dels danys patits per aquest element patrimonial.

Enguany s’iniciaran els treballs de reparació total de la vidriera del mercat, l’emblemàtic edifici dissenyat per l’arquitecte Francisco Mora Berenguer, un dels artífexs del modernisme valencià. La vidriera, que presentava badalls i despreniments, ha sigut coberta amb una lona blava per a garantir la seguretat dels vianants i visitants.

Les obres aprovades inclouran el desmuntatge, neteja de peces, reparació, reposició i muntatge complet de tots els elements pertanyents a la vidriera central, la visera i els llocs laterals de la centenària façana. La rehabilitació es basarà en els principis de conservació del bé patrimonial i el seu impacte visual després de la reparació.

Sandra Gómez ha donat a conéixer aquesta iniciativa després de l’acte d’inauguració de la maqueta del Mercat Colón que va realitzar la Falla Mercat del Cabanyal, guanyadora del concurs municipal de pesebres, que s’exhibeix en el recinte comercial. La regidora i vicealcaldessa ha destacat la importància del Mercat Colón com a «lloc de trobada i confluència entre totes les persones que formem la ciutat». Amés, ha destacat que els nostres mercats «representen la nostra identitat i la història dels nostres barris».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =