25n
25N
25N

AUMSA mantindrà els preus del lloguer en les seues vivendes

AUMSA mantindrà els preus del lloguer en les seues vivendes
09/12/2019 -

La vicealcaldessa de València i presidenta d’AUMSA, Sandra Gómez, ha anunciat que el consell de l’empresa pública ha aprovat la pròrroga dels descomptes que s’apliquen sobre els preus de lloguer dels seus habitatges per a mantenir preus assequibles per a totes les famílies. A més, s’està recaptant informació per a ajustar els preus de venda dels habitatges amb opció a compra que es van establir l’any 2009, malgrat que actualment la prioritat de l’empresa pública siga el lloguer assequible.

“Hui, en un context molt diferent però amb una forta demanda d’habitatge públic en lloguer a causa de la situació econòmica i immobiliària del país, continuem apostant per mantenir uns preus de lloguer públics assequibles per a les persones i famílies amb uns ingressos mínims però que tenen complicat accedir a habitatges de renda lliure”, ha manifestat la vicealcaldessa de València i presidenta d’AUMSA, Sandra Gómez.

“En tot cas, les famílies que decideixen no exercir el dret a compra o que no puguen accedir a crèdits hipotecaris podran continuar en un lloguer assequible com fins ara, per la qual cosa ningú perdrà la seua casa siga com siga la seua decisió”, ha agregat.

L’empresa pública municipal AUMSA continua apostant per l’habitatge públic en lloguer a preus assequibles per a les persones i famílies amb rendes moderades. És per això que totes les promocions contemplades en el seu pla d’habitatge seran en règim de lloguer. Així mateix, cal destacar que des de 2013 AUMSA aplica descomptes sobre el preu de lloguer d’habitatge protegit, prenent com a referència el valor del mòdul que ja està fixat per la Generalitat. Aquests descomptes es van fixar en un moment en el qual els preus públics van arribar a estar per sobre dels de renda lliure.

Per això, AUMSA ha aprovat la pròrroga dels descomptes en els preus de lloguer, que van des del 10% en el centre històric fins al 25% en barris més perifèrics de la ciutat. El lloguer mitjà d’un habitatge protegit d’AUMSA amb descompte se situa actualment en els 305,22 €. En el centre històric la mitjana està en 298,13, i en barris com Benicalap, Campanar o Sant Isidre en 314,82 €. El preu mitjà sense descomptes és de 379,75 €, per la qual cosa el descompte mitjà és del 19,62%. L’únic canvi en 2020 serà l’actualització de preus sobre la base de l’IPC, que prenent com a exemple la renda mitjana de 305,22 € i l’IPC interanual entre octubre de 2018 i octubre de 2019, implicaria un increment de 0,31 € mensuals.

D’altra banda, el consell ha d’aprovar els preus de venda dels habitatges llogats l’any 2009 amb opció a compra, ja que una vegada transcorreguts 10 anys, els inquilins poden exercir el seu dret a compra d’aquesta. Aquest punt de l’ordre del dia va quedar sobre la taula a proposta de Gómez, per a recaptar la informació necessària per a ajustar el preu de les promocions de Maestro Rodrigo, Maldonado, Trafalgar, Oset i Arquitecte Segura de Llac dins de les opcions que té disponible l’empresa pública.

La Generalitat fixa un preu de 1819 €/m2 útil, la qual cosa equival a 1455 €/m2 construït que és la unitat emprada en les taxacions i portals immobiliaris. El preu que es marque haurà de complir la funció de l’habitatge protegit, sense menyscabar el patrimoni públic de tots els valencians i les valencianes. Per a garantir aquest equilibri se sol·licitarà una taxació de tots els habitatges per a tenir una referència i una dada més a tenir en compte per a la fixació del preu final.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

lleida 2020
activem alfafar