25n
25N
25N

AUMSA acorda licitar la redacció del nou PEPRI del Cabanyal

Sàrria: “Hi haurà un nou planejament per al Cabanyal, amb participació pública i respecte per la seua història”

AUMSA acorda licitar la redacció del nou PEPRI del Cabanyal
22/11/2016 -

El Consell d’Administració d’AUMSA ha aprovat els plecs de condicions per a la contractació dels servicis d’assistència tècnica per a l’elaboració del nou Pla Especial de Protecció del  Conjunt Històric del Cabanyal-Canyamelar. Així ho ha anunciat este dilluns el regidor de Desenvolupament Urbà i president del Consell d’Administració d’AUMSA, Vicent Sàrria, al terme de la reunió.

L’import de licitació és de 238.095 euros, i en uns dies es publicarà en la pàgina web d’AUMSA, en el perfil del contractant i en un periòdic local, perquè durant un termini de 30 dies es publiquen les ofertes. L’equip tècnic que es presente haurà d’incloure almenys cinc especialistes en patrimoni cultural, urbanisme, paisatge, un arqueòleg o historiador i un llicenciat en Dret especialista en urbanisme.

El document definitiu ha d’estar conclòs en un període màxim de 13 mesos, inclosa la fase d’al·legacions i les possibles adaptacions que es deriven dels informes vinculants de la Conselleria de Cultura. De fet, l’equip, una vegada signat el contracte d’adjudicació, haurà d’entregar abans de cinc mesos el document inicial estratègic i l’esborrany del Pla. La participació ciutadana serà la base d’estos treballs des del seu inici.

Sàrria ha manifestat que l’aprovació provisional, amb estos terminis, es duria a terme previsiblement a finals del tercer trimestre de 2018, per a ser remés a aprovació definitiva a la Generalitat.

Amb este acord, ha assenyalat el regidor, s’han posat en marxa tots els projectes previstos per a la regeneració urbana del Cabanyal, i el que es pretén és disposar  d’un nou disseny del barri que respecte no sols la seua història i la seua trama històrica, sinó també les  persones que hi viuen, amb una aposta ferma per la rehabilitació de vivendes, reconstrucció en els buits urbans i nous equipaments públics i espais lliures per als veïns.

D’altra banda, el Consell d’Administració d’AUMSA ha adjudicat el procediment obert de licitació convocat per a l’execució de les obres i instal·lacions del projecte d’execució d’un edifici de 3 vivendes i local en el carrer de la Tapineria, núm. 20, a la UTE Vareser 96 SL, Servicis, Manteniment i Obras Devengar SLU per un import de 349.327 euros.

Finalment, s’ha renovat l’acord amb l’Associació d’Inquilins de Vivenda Pública d’AUMSA, firmat en 2013, que permet als seus usuaris una rebaixa del preu del lloguer dels habitatges.

Vicent Sarrià ha recordat que AUMSA gestiona entorn de 600 vivendes, i en l’actualitat el 99 % estan ocupades. Es tracta d’una molt bona gestió de l’empresa pública, ha assenyalat, que permet mantindre uns preus de lloguer assequibles i complir amb l’objecte social principal d’AUMSA, que és garantir l’accés a una vivenda digna.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =