25n
25N
25N

L'augment dels habitatges municipals per a usos socials a Ontinyent permet allotjar 156 unitats familiars als últims 10 anys

La regidora de Política per a les Persones destaca la progressió experimentada a un període al qual s’ha passat d’una única vivenda a un total de tretze

L'augment dels habitatges municipals per a usos socials a Ontinyent permet allotjar 156 unitats familiars als últims 10 anys
03/03/2021 -

L’augment dels habitatges municipals per a usos socials d’Ontinyent ha permés allotjar 156 unitats familiars als últims 10 anys. La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler ha destacat la progressió experimentada a un per iode al qual s’ha passat d’una única vivenda en gener de 2011 (“la Morereta”, amb una unitat familiar) a tretze en l’actualitat, en sumar-se les dels carrers Cordellat, Trinitat (3), Tomás Valls, Martínez Valls (6) i Ricardo Martínez Llovet. La regidora explicava que “són habitatges on s’ha pogut allotjar a persones i families que havien hagut d’abandonar la seua vivenda habitual per diversos motius, des d’un desnonament fins a la situació viscuda amb la DANA de 2019. Estar al costat d’aquells que pitjor estan passant-ho ha estat un dels axiomes d’aquest govern, i amb aquestes vivendes hem pogut ajudar a donar resposta a aquestes situacions”, manifestava.

“No sols això”, continuava Paula Soler, “ja que tot i que l’objectiu primordial és ajudar a les persones, rehabilitant aquestes vivendes, algunes de les quals provenen de donacions, també hem contribuït a generar llocs de treball i recuperar aquests elements del patrimoni local. Tot sempre complint amb la normativa determinada per la Generalitat Valenciana, que és qui té les competències en matèria d’habitatge”, explicava. El règim d’ocupació és variable, estant subjecte en alguns casos a un lloguer social, a banda del pagament de les despeses de llum i aigua a càrrec dels beneficiaris i beneficiàries.

La regidora explicava que a banda d’aquestes habitatges municipals, a la ciutat també s’ha formalitzat entre gener de 2010 i 2020 un total de 30 contractes amb l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA) per als habitatges del parc públic autonòmic ubicades als carrers Lluís Colomer i Vicente Gironés Mora. Des de juny de 2020 fins a l’actualitat s’han formalitzat altres 14 contractes i hi ha altres 5 vivendes en tràmit per a ser adjudicades, al marc d’un conveni de la Generalitat Valenciana amb l’entitat Criteria Caixa (que ha cedit 15 d’aquests immobles), sent l’Ajuntament, a través dels Serveis Socials, l’intermediari en l’adjudicació de les vivendes a les persones beneficiàries.

Paula Soler feia seguiment als últims dies d’aquesta qüestió en una reunió telemàtica amb representants de la vicepresidència segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, un encontre al qual es feia repàs a la situació de l’habitatge social a Ontinyent, on es constatava que hi ha un total de 60 persones en llista d’espera per a l’adjudicació d’aquestes vivendes.

Soler destacava que “les administracions han d’estar sempre al costat de les persones, i tot i que l’evolució del parc de vivendes socials a Ontinyent ha estat molt gran, no podem parar ací. Els ajuntaments tenim limitacions en aquesta matèria per no tenir les competències directes, però no ens hem quedat ni ens quedarem mai plegats de braços davant aquestes problemàtiques, i seguirem treballant per ajudar a quantes més persones millor”, concloïa la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 18 =