25n
25N
25N

Les biblioteques públiques augmenten el nombre d'usuaris i de préstecs

Carmen Amoraga ressalta que ‘les biblioteques són espais democràtics d’accés gratuït a la cultura a l’abast de tots els ciutadans’. A més, per la Biblioteca Pública de València han passat 421.227 visitants i s’han realitzat 303.191 documents

Les biblioteques públiques augmenten el nombre d'usuaris i de préstecs
27/02/2017 -

Les biblioteques de l’Estat, gestionades per la Generalitat, han experimentat un augment de visitants i de préstecs, que són dos dels indicatius que demostren que les biblioteques s’han convertit en centres dinamitzadors de la cultura i l’oci dels barris, municipi i ciutats on s’ubiquen.

La gratuïtat dels serveis; la diversitat dels productes que ofereixen, que no es limita a llibres sinó que s’inclouen CD de música, DVD de pel·lícules i documents electrònics; junt amb la realització d’activitats: contacontes infantil, activitats en anglés, clubs de lectura i trobada amb escriptors estan aconseguint que les biblioteques siguen espais on els ciutadans ocupen el seu temps lliure.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, que ha visitat la Biblioteca Pública de València, ha assenyalat que “les biblioteques són espais democràtics d’accés gratuït a la cultura a l’abast de tots els ciutadans”.

A més, ha ressaltat que les biblioteques estan actuant en aquests moments com a centres de cohesió social: “Són fòrums de cultura i d’entreteniment sa i saludable, sobre les quals s’articulen relacions socials amb la resta de membres de la comunitat”.

Segons les dades de 2016 a la biblioteca de València, situada al carrer de l’Hospital, s’ha augmentat el 5,6% de visitants que en termes absoluts suposa 22.431 visites més a l’edifici que l’any anterior, amb un total de 421.227 visitants.

Els visitants accedeixen a la biblioteca a consultar llibres, estudiar, llegir el periòdic, connectar-se al wifi gratis, assistir a activitats culturals, rebre assessorament cultural i a prendre prestats llibres o altres documents.

El préstec també ha augmentat en 2016. Per posar un exemple, a València s’han prestat 303.191 documents (l’any anterior van ser 295.846). S’han prestat 1.720 llibres més i s’ha aconseguit la xifra de 217.484, però el major augment percentual de préstecs ha sigut de pel·lícules de DVD: 4.380 més que sumen un total de 59.680 préstecs. També es presta música, tauletes i llibres electrònics.

La tendència és semblant a Alacant, que augmenta 4,4% el nombre de visitants amb un total de 278.890 visites; a Orihuela s’han registrat 7.700 visites més, amb aquestes s’aconsegueix el còmput total de 95.200 visites; Castelló és la biblioteca que perd visites i passa de 196.554 a 162.902, encara que en canvi augmenten el nombre d’usuaris actius en 6.710, aconseguint els 28.910 usuaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 8 =