25n
25N
25N

La Generalitat destina 4.219 milions, el 95% de la Conselleria, a Educació

L’àrea dirigida per Vicent Marzà augmenta el seu pressupost alhora que anuncien un “reforç” d’Edificant i major partida per a personal docent

Millora d'un centre educatiu de Torrent mitjançant el Pla Edificant

La Generalitat destina 4.219 milions, el 95% de la Conselleria, a Educació
06/11/2019 -

El pressupost per a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport no és de les quals més augmenta de manera relativa -un 2,1%-, però sí en totals. El seu pressupost, de cara a 2020, augmentarà 90.966,79 € fins a arribar als 4,42 milions d’euros. Un xicotet augment “realista” i “prudent” que, segons va assenyalar el Conseller d’Economia, Vicent Soler, servirà per a “consolidar” l’augment que el Botànic implementa des de 2015 en l’àrea educativa.

En concret per a l’àrea d’Educació, el projecte dels Pressupostos Generals de la Comunitat Valenciana per a 2020, es destinaran 4.219 milions, és a dir, més del 95% del pressupost total de la Conselleria: es tracta d’una de les partides més importants de tota l’estructura orgànica del govern valencià. Amb aquesta “estabilitat” pressupostària en l’àmbit educatiu, el Conseller Vicent Marzà va assenyalar la finalitat d'”eliminar les barreres d’accés al sistema, consolidar l’educació pública valenciana com a referent d’innovació, inclusió i atenció individualitzades, i continuar en la millora de les infraestructures educatives”.

Ja en la presentació del projecte de la setmana passada, Soler va assenyalar un “reforç del Pla Edificant” per a la millora i construcció dels centres educatius. Un Pla a través del qual ja estan ‘tancats’ mil milions d’euros. Marzà assenyala aquestes millores com el “tercer eix dels pressupostos en matèria educativa”. Directament des de la Conselleria es destinaran 420 milions en 2020, “un 633% més que abans del Govern del Botànic”.

Segons les dades de Conselleria, al tancament de 2018 hi haurà 28 centres educatius nous acabats, huit en construcció i “700 actuacions delegades als ajuntaments per a fer construccions, millorar i ampliacions amb fons de la Conselleria”. Marzà va explicar que una vegada adjudicat un projecte a través del programa “no es perd ni un cèntim”, independentment dels temps. Un programa que, segons assenyala en conseller d’Educació i Soler, experimentarà una nova ampliació durant l’any vinent, sense encara detallar la quantia.

Les línies dels pressupostos en l’àrea d’educació, a més de la millora i construcció dels centres, implica millorar “l’accés a l’educació de 0 a 3 anys”, assegurar la gratuïtat dels materials curriculars amb Xarxa Llibres i avançar en la gratuïtat dels menjadors escolars. Com a novetat, s’assenyala la nova opció que les associacions de mares i pares, amb suport de la Conselleria, puguen organitzar activitats extraescolars.

Un altre aspecte destacat pel Conseller és la quantia dedicada al personal docent: augmenta en 79 milions fins als 2.560 milions. Uns diners amb la finalitat, assegura, d’aconseguir “millores laborals”, millorar la ràtio d’alumnes per aula o els temps de substitució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 16 =

CCCC
activem alfafar