caixa popular

L'anglés ocuparà un mínim del 15% de l'horari lectiu en Primària

Ja s’ha fixat el període d’admissió per als centres educatius d’Infantil i Primària

L'anglés ocuparà un mínim del 15% de l'horari lectiu en Primària
29/03/2018 -

La Conselleria d’Educació ja ha anunciat alguns dels primers passos que es duran a terme per a aplicar la nova Llei de Plurilingüisme, aprovada en Les Corts, amb els vots en contra del PP i Ciutadans. Així, a més de valorar el procés de votacions en els consells escolars, que han assegurat es va produir ‘amb total normalitat i amb el consens generalitzat de les diferents comunitats educatives’, també s’ha informat que, en el 97% de les escoles, ‘la distribució de l’ensenyament de llengües proposada va ser recolzada per una majoria de dos terços dels membres de l’organisme’.

Cada centre educatiu configura el seu propi programa lingüístic, en funció del context sociològic de l’alumnat

D’aquesta manera, en els col·legis de la Comunitat Valenciana, es produirà, en el curs 2018-2019, un augment, d’entre un 15% i un 25% de l’horari lectiu, de l’ensenyament en anglés en Primària, a més de l’increment que també s’experimentarà en Infantil, gràcies a la Llei del Plurilingüisme. Unes dades que provenen de les votacions, en els consells escolars, dels projectes lingüístics. En aquest sentit, i concretament en la província de València, el 98% dels centres escolars s’han adherit a aquesta nova llei.

Des de la Conselleria d’Educació, encapçalada per Vicent Marzà, han recordat que el Programa d’Educació Plurilingüe fixa un mínim del 25% d’assignatures impartides en cadascuna de les llengües oficials, és a dir, castellà i valencià, i entre un 15% i un 25% en anglés. A partir d’aquests paràmetres, cada centre educatiu configura el seu propi programa lingüístic, en funció del context sociològic de l’alumnat, amb l’objectiu de garantir un millor aprenentatge de les tres llengües.

Admissió de l’alumnat en Infantil i Primària

D’altra banda, la Conselleria d’Educació ja ha informat del període d’admissió de l’alumnat per als centres educatius públics d’Infantil i Primària. Així, s’ha fixat del 17 al 24 de maig. Així mateix, han recalcat que, per al pròxim curs, a més que totes les aules de 2-3 anys de les escoles municipals seran completament gratuïtes, la Comunitat Valenciana comptarà amb 34 aules més de dos anys gratuïtes, distribuïdes en 15 per a Alacant, 7 a Castelló i 12 a València per a garantir que tots puguen accedir a aquestes aules, alhora que es garanteix la qualitat en l’ensenyament.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018