caixa popular

Marzà: 'Volem augmentar l'oferta de l'FP valenciana mitjançant els programes de cooperació territorial'

Marzà: 'Volem augmentar l'oferta de l'FP valenciana mitjançant els programes de cooperació territorial'
30/07/2018 -

El conseller Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, ha assistit a la primera Conferència Sectorial d’Educació que ha convocat la ministra Isabel Celaá amb les comunitats autònomes.

El conseller Vicent Marzà ha fet especial èmfasi en la importància d’iniciar un treball eficient amb el Ministeri d’Educació i donar un impuls a l’FP valenciana i, en aquest sentit, ha explicat que l’objectiu és “augmentar l’oferta de l’FP valenciana mitjançant els programes de cooperació territorial”, i ha continuat: “És important repensar l’FP en el conjunt de l’Estat i que s’establisca més flexibilitat i un augment econòmic estatal en aquesta matèria per a reforçar l’FP valenciana”.

En la Conferència Sectorial d’Educació s’ha tractat la modificació del Reial decret 14/2012, una normativa que marcava una sèrie de retallades en matèria educativa. En aquest sentit, Marzà s’ha mostrat satisfet “perquè en l’àmbit estatal s’estan fixant mesures que ja aplica el Govern del Botànic des de fa tres anys”.

En aquest sentit ha recordat que, per al pròxim curs, el 90% de les escoles valencianes ja es trobaran per sota de les ràtios màximes establertes i en el cas dels instituts, el 97% dels casos.

Pel que fa a la baixada de les hores lectives del professorat, Marzà ha recordat que “per al pròxim curs ja haurem baixat a 19 les hores lectives del 50% del professorat dels instituts i en el curs 2019-2020 tenim l’objectiu que siga el 100%”.

Així mateix, el responsable autonòmic d’Educació ha recordat que “les administracions autonòmiques que tenim competència en Educació necessitem un finançament millor perquè volem revertir totes les retallades que va fer l’antic govern amb el mínim temps possible”.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − tres =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris