25n
25N
25N

Oltra: "Anem aconseguint que la violència de gènere no estiga submergida, que es denuncie"

Des que va començar l’estat d’alarma, les telefonades per violència masclista han augmentat en un 36%, i s’han requerit 48 nous ingressos en centres tutelats

Oltra: "Anem aconseguint que la violència de gènere no estiga submergida, que es denuncie"
22/05/2020 -

La Comunitat Valenciana és la segona comunitat autònoma amb més nombre de víctimes per violència de gènere, tan sols per darrere d’Andalusia. De fet, tal com reflecteix el Registre Central del Ministeri de Justícia, el nombre de víctimes amb ordre d’allunyament o mesures cautelars va créixer un 2,4% en 2019 fins a arribar a les 4.909 dones en tot el territori valencià.

Unes dades que porten al govern valencià a intensificar la seua lluita contra la violència masclista, augmentant els recursos, però també amb campanyes de conscienciació que alliberen a les víctimes de la por de denunciar. Després de decretar-se l’estat d’alarma i començar el confinament, la preocupació per les víctimes de la violència de gènere es va accentuar. D’aquesta manera, es va posar en marxa una campanya d’informació i sensibilització que ha donat el seu fruit.

“A més d’informar sobre els telèfons d’atenció a les dones víctimes, es feia una crida a l’entorn perquè mantinguera una actitud vigilant en un moment en el qual moltes dones estan acompanyades pel seu maltractador les 24 hores al dia”, explicava la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. Així, “s’ha incrementat en un 36% el nombre de telefonades realitzades al servei d’atenció telefònica de la Xarxa de Centres de Dona de la Generalitat durant els primers quinze dies de l’estat d’alarma”.

Telefonades que han sigut realitzades per familiars i persones de l’entorn de les dones víctimes, i que demostren que “anem aconseguint que la violència de gènere no estiga submergida, que es denuncie”. Des del 16 de març al 3 d’abril, es van atendre un total de 2.333 telefonades, enfront de les 2.043 que es van rebre l’any passat en el mateix període de temps. D’eixes telefonades, 1.532 van ser realitzades per dones víctimes de violència de gènere, 390 per professionals del sector i 411 per familiars o persones del seu entorn.

Per descomptat, des de la Xarxa de Centres Dona de la Generalitat Valenciana – 900 580 888 – s’està realitzant un seguiment a totes les víctimes que estaven sent ateses abans de l’estat d’alarma, i s’està prestant una atenció presencial en els casos urgents que puguen requerir la seua derivació als centres d’emergència o als centres de recuperació integral de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, Oltra també ha anunciat l’ampliació de 54 noves places en la xarxa d’acolliment de dones víctimes de violència de gènere i en risc d’exclusió social, comptant amb un total de 355 places en centres i habitatges tutelats que han permés atendre les necessitats de nous ingressos. A més, la Conselleria ha tancat acords amb establiments hotelers per si fera falta disposar de més places. I és que des que es va decretar l’estat d’alarma, s’han comptabilitzat 48 nous ingressos de dones víctimes de la violència masclista.

Des que començara aquesta pandèmia, l’objectiu principal de la Conselleria no ha sigut un altre que “augmentar els recursos disponibles i poder allunyar a aquestes dones i als seus fills i filles del maltractador”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria