25n
25N
25N

"València ha pres fama en altres països com una ciutat perfecta per a ser visitada amb bicicleta"

El nombre d’usuaris del carril bici del carrer Alacant augmenta notablement

"València ha pres fama en altres països com una ciutat perfecta per a ser visitada amb bicicleta"
07/05/2019 -

El carril bici del carrer Alacant s’ha convertit en el focus de crítiques, per part dels partits de l’oposició, des del moment de la seua inauguració. Sense anar més lluny, la candidata del Partit Popular a l’alcaldia de València, María José Català, anunciava que, en el cas d’arribar a governar, revertiria aquells carrils bici que considera “conflictius”, i entre els quals es troben tant el del carrer Alacant, com els trams de l’avinguda Burjassot o Regne de València.

No obstant això, pel que sembla, s’obliden de les reivindicacions que, durant anys, diferents col·lectius han dut a terme per a demanar que es poguera en marxa una infraestructura ciclista que garantira la seguretat de totes aquelles persones que opten per desplaçar-se per la ciutat fent ús de mitjans de transport més sostenibles que el vehicle privat. D’aquesta manera, ‘València en Bici’ creava un corredor humà, el passat mes de setembre, per a exigir un carril bici en el mateix carrer Alacant.

Malgrat les crítiques, la veritat és que aquest carril bici ha tingut un gran acolliment. Prova d’això és que ja el mes de febrer “batia el seu propi rècord d’ús durant les dues primeres setmanes de funcionament”, com apuntaven des del col·lectiu ‘València en Bici’. Mancant comptar amb les dades oficials ja apuntaven que s’esperava que aquest tram comptara “per centenars els ciclistes i vehicles de mobilitat personal” que, cada dia, feren ús d’aquest tram de l’anell ciclista, i no s’han equivocat.

carril-bici-alicante

@valenciaenbici

Des del col·lectiu han anunciat que “augmenta notablement l’ús del carril bici del carrer Alacant i de Regne de València tant per turistes, com per persones usuàries de la mateixa ciutat”, al que afigen que “les empreses turístiques de les zones del centre i de Russafa veuen amb molt bons ulls el resultat d’aquestes infraestructures, així com els senyals que l’Ajuntament de València està instal·lant per a indicar els llocs emblemàtics de la ciutat”.

I és que, com asseguren, els gerents de comerços de lloguer els diuen que “València ha pres fama en altres països com una ciutat perfecta per a ser visitada amb bicicleta”.

El bon clima i l’anell ciclista, que ja compta amb dos milions d’usuaris, són els factors principals per a aquest augment de l’ús de la bicicleta, que ha portat a València a convertir-se en la segona ciutat espanyola on més s’utilitza aquest mitjà de transport. No obstant això, accions com la instal·lació de senyalització tant dels diferents itineraris ciclistes, com dels punts d’interés de la ciutat fan que aquesta experiència siga encara més positiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =

museo prehistoria
museo prehistoria