25n
25N
25N

La Junta Central Fallera incrementa el seu pressupost per a dignificar a pirotècnics i indumentaristes

Fuset ha destacat que l’increment acumulat des de 2015 ja és d’un 17,7 per cent i d’un 10,15 % interanual.

La Junta Central Fallera incrementa el seu pressupost per a dignificar a pirotècnics i indumentaristes
29/10/2019 -

l Consell Rector de Junta Central Fallera (JCF), presidit pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha aprovat esta vesprada amb els vots a favor dels representants de Compromís i el PSOE, l’abstenció dels del PP i el vot en contra de la de Ciudadanos, el seu pressupost per a 2020, que arriba als 2,54 milions d’euros, un 10,15 % d’increment respecte al pressupost anterior, el que suposa també la major pujada interanual des de la creació del Consell Rector de l’ens faller i que ubica els comptes en un 17,7 % més que al 2015.

Així ho ha destacat el president de JCF. “Són uns comptes realistes, transparents i ambiciosos, amb partides ajustades a les necessitats reals, i que ens permeten avançar encara més en la dignificació de sectors patrimonials com la pirotècnia i la indumentària valenciana i en la modernització per guanyar en agilitat i cobertura en l’atenció a les comissions falleres”, ha explicat Fuset.

Així, una de les partides que es veu augmentada té l’objectiu de dotar la plantilla de l’organisme autònom amb una plaça més de categoria administrativa. “Este reforç imprescindible en la professionalització de JCF ens permetrà avançar en la transformació digital que ja s’aplica en l’Ajuntament amb PIAE, guanyar agilitat i transparència en els tràmits i ampliar també l’horari d’atenció en JCF”, ha explicat Fuset. A més, l’increment pressupostari també recull els acords d’augment salarial del personal públic i es dona resposta a la necessitat de renovar mobiliari i part dels equips informàtics que utilitza el voluntariat de JCF.

Altra novetat important explicada per Fuset és l’increment d’un 9,78 per cent del pressupost de la partida de festejos, amb què “seguirem dignificant el sector pirotècnic valencià amb un gran retorn econòmic per a la ciutat”, amb un augment del 7 %, i també s’incrementa la partida per a l’Exposició del Ninot, el multitudinari acte de la Crida i diversos concursos i lliuraments de premis a les comissions falleres. A més, creix la dotació per a premis de la delegació de Cultura i les subvencions al teatre faller.

L’increment pressupostari també contempla un augment d’un 12,27 % per a “dignificar el sector de la indumentària tradicional valenciana en coherència amb el que ja s’ha anat fent amb elements que formen part del Patrimoni de la Humanitat mitjançant les ajudes per a contractar bandes de música, l’augment en premis i subvencions als treballs dels artistes fallers i els convenis amb el Gremi o la consecució de nous premis econòmics per als llibrets”. L’augment en este apartat també servirà per fer front al trasllat de les exaltacions de les falleres majors de València al Palau de Congressos.

D’altra banda, s’ajusta la històrica descompensació que hi havia fins ara entre la partida destinada a recompenses i l’evolució demogràfica del cens faller, adequant el pressupost amb un increment del 40 % davant la previsió d’un notable increment de recompenses com els Bunyols d’Or amb Fulles de Brillants.

Les partides de comunicacions i informàtica es reforcen pressupostàriament per a posar en funcionament, per exemple, un nou web, “garantir la major cobertura televisiva que garantisca la seua promoció exterior” i per fomentar les publicacions, com la del llibre de Promoció del Patrimoni. L’increment es compensa amb altres reduccions per la licitació de diferents servicis que suposaran també una reducció en la contractació menor. D’igual manera, “els capítols de despeses diverses s’han reduït a la mínima expressió imprescindible”, detallant de manera sistemàtica cada partida.

Altres increments destacables fan referència a les partides destinades al protocol de les falleres majors i les seues corts d’honor “fruit d’un increment notable de la presència de les ambaixadores de la festa en les activitats quotidianes de les comissions falleres de JCF, de les juntes locals i de les festes germanes”. Igualment es voran beneficiades les ajudes a les agrupacions de falles, que experimentaran un increment percentual idèntic al del pressupost global.

“La professionalització és fonamental per al progrés de la festa gran així com la protecció dels elements clau d’unes Falles Patrimoni Cultural de la Humanitat, dos elements que requerixen d’un esforç iniciat en 2015 i que el pressupost de 2020 demostra que continuem reforçant encara amb major ímpetu”, ha explicat per finalitzar Fuset, en referència als més de 382.000 euros en què s’han vist incrementats els comptes de JCF en els darrers cinc pressupostos elaborats.

Fuset també ha avançat als membres del Consell Rector que l’increment del pressupost de la JCF no serà l’únic que afectarà al món faller “ja que la festa de les Falles té una important afecció sobre altres partides del pressupost municipal que com ha anunciat l’alcalde en 2020 serà el major de la història”, com ara la partida de Cultura Festiva des d’on ixen les falles municipals, bona part dels actes oficials i diferents subvencions culturals al col·lectiu faller, però també les d’altres àrees de gestió municipal responsables de la recollida de residus, la seguretat, la mobilitat o la promoció exterior de la festa que són alienes al pressupost i les competències de JCF.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + set =

Informacion coronavirus