25n
Orgull
Orgull

El preu de l'habitatge de segona mà puja a l'agost un 2,25% interanual en la Comunitat Valenciana

El preu de l'habitatge de segona mà puja a l'agost un 2,25% interanual en la Comunitat Valenciana
02/09/2019 -

L’habitatge de segona mà en la Comunitat Valenciana va tindre un preu mitjà de 1.437 euros per metre quadrat a l’agost, una xifra que suposa un augment del 0,23% respecte a juliol i del 2,25% respecte a agost de l’any passat, segons l’informe mensual de preus de pisos.com, que la situa com la huitena autonomia més barata.

Mensualment, les pujades de València (0,51%) i Alacant (0,17%) han sigut molt modestes, mentre Castelló (-0,04%) ha sigut la segona província espanyola que menys va baixar. Respecte a l’any passat, Alacant (3,59%) ha sigut la catorzena província espanyola que més ha crescut, València (2,63%) ha pujat de forma més lleu, i Castelló (0,37%) ha sigut la quarta que menys va pujar d’Espanya.

En qüestió de preus, Alacant (1.692 €/m2) s’ha situat com l’onzena província més cara d’Espanya, mentre que València (1.282 €/m2) i Castelló (1.145 €/m2) se situaven en un rang de preus més barat.

Respecte a les capitals valencianes, Alacant (0,73%) i València (0,36%) han repuntat lleugerament en l’últim mes, en tant que Castelló (-0,83%)ha llançat un ajust intermedi. València (7,78%) ha sigut la setzena que més ha pujat del país d’un any a un altre. Castelló (-0,12%) ha sigut la que menys va caure d’Espanya, i Alacant (-2,53%) ha patit un ajust més pronunciat.

Amb 1.164 euros per metre quadrat l’agost de 2019, Castelló és la setena capital de província més assequible d’Espanya. Alacant (1.654 €/m2) i València (1.924 €/m2) són una mica més cares.

Quant a l’habitatge de segona mà a Espanya, l’agost de 2019 va registrar un preu mitjà de 1.698 euros per metre quadrat, llançant un descens mensual del 0,08%. D’un any a un altre, la xifra registrada va marcar una pujada del 5,32%.

Segons el director d’Estudis de pisos.com, Ferran Font, “els preus han alçat el peu de l’accelerador, però encara és necessari impulsar el bolcat d’oferta perquè les zones que han encapçalat els repunts aquests anys es refreden”.

Per a l’expert, “es corre el risc d’entrar en una fase d’estancament si no s’agilita la concessió de llicències, un element clau perquè l’activitat immobiliària no perda dinamisme”. El directiu apunta que, “atés que l’endeutament excessiu està baix control gràcies a la prudència amb la qual està operant la banca, només mancada que la demanda solvent tinga més producte disponible”.

Font ha explicat que hi ha un ampli sector de la població que està en “terra de ningú”. L’expert es refereix a “les rendes que queden fora de l’àmbit de l’habitatge públic, però el nivell del qual d’ingressos no permet estalviar prou per a abordar el percentatge que no financen els bancs”. Aquest sector de la societat, sobretot el que viu en capitals amb una alta densitat, tampoc troba massa facilitats en el mercat del lloguer, “posat que les mensualitats que exigeixen els propietaris estan disparades”.

Per tant, ha agregat, “la injecció de diners públics es fa més necessària que mai dins de la rehabilitació i la construcció d’habitatge en lloguer a preus assequibles”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 18 =