25n
25N
25N

Augmenta el nombre d'usuaris de les línies nocturnes

L’increment també s’ha registrat en les línies N3 i N8

Augmenta el nombre d'usuaris de les línies nocturnes
20/05/2018 -

El 20 de maig de l’any passat la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València va decidir duplicar la freqüència en horari nocturn de les línies N1, N6, N89 i N90, les quatre més utilitzades de la xarxa nocturna de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT). Eixa mesura ha comportat una pujada del 44% en les validacions en eixes línies, en passar de les 248.740 validacions de l’any passat a les 358.251 en l’últim any.

Quatre mesos després, el 29 de setembre, es va duplicar el servici nocturn de dues línies més: les línies N3 i N8, que connecten el centre amb Campanar, Benimàmet i Beniferri, per un costat, i amb els Poblats Marítims i Natzaret, per un altre. Des d’eixe moment, s’ha produït una pujada en les validacions del 31% (de 65.899 fins a 86.551).

Aquestes dues mesures han contribuït que un total de 837.596 persones agafaren alguna de les línies de la xarxa nocturna de l’EMT en l’últim any. Aquesta xifra suposa una pujada de 153.397 viatgers i viatgeres, un 21,2 % més respecte al mateix període de l’any anterior. Les millores varen suposar que la freqüència de pas de les línies que més gasten els usuaris i les usuàries passara a ser de 20/25 minuts en divendres, dissabtes i vespres de festius.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha agraït la confiança dels usuaris i usuàries i ha destacat la necessitat d’aquest tipus de mesures per a donar “una opció de qualitat en transport públic, que era molt necessària en la nostra ciutat. Es tracta d’un resultat extraordinari en línia amb totes les millores que s’estan fent en l’empresa”. A més, ha recordat que “amb més diners de l’Estat donaríem un millor servici, ja que podríem augmentar les freqüències també de les altres línies”.

En aquest sentit ha recordat que la millora del servici ha d’anar acompanyada d’una aposta pressupostària per part del govern central cap al transport públic a València, com ha fet amb altres ciutats. “Barcelona i Madrid han rebut de manera conjunta els últims 15 anys 2.000 milions d’euros i ara volen callar-nos amb 10 milions, que són molles perquè no demanem allò que realment ens correspon”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + set =

CCCC