25n
25N
25N

La Generalitat augmenta el nombre d'aparcabicis a les estacions de Metrovalencia

La Generalitat augmenta el nombre d'aparcabicis a les estacions de Metrovalencia
06/05/2020 -

La Generalitat incrementarà el nombre d’aparcabicis a les estacions de superfície de Metrovalencia, a fi de fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi de les bicicletes amb el metro, facilitant l’accés a la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a tots aquells usuaris i usuàries que no tenen una estació o parada pròxima.

Així ho ha anunciat el conseller de Polítiques Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, que ha destacat que “aquesta mesura s’emmarca dins de l’aposta del govern valencià per una mobilitat que fomente la intermodalitat i l’impuls a la utilització de mitjans de transport individuals i sostenibles entre la ciutadania”.

D’aquesta forma, es contribueix a la descongestió del trànsit viari en superfície i a cura del medi ambient, “en una clara aposta per part de la Generalitat per aconseguir un millor i eficient transport públic”, segons el conseller.

Per això, FGV començarà aquesta mateixa setmana una primera fase d’instal·lació d’aparcabicis a l’estació de Llíria, a la qual seguiran les de Benaguasil 1, Font del Pitxer, Rocafort, Font Almaguer i Massarojos.

Més endavant, es realitzaran els estudis necessaris per a emprendre noves actuacions dins d’una segona fase.

En l’actualitat, Metrovalencia ja posseeix diferents sistemes d’aparcabicis en algunes de les seues estacions, com per exemple en València Sud, Empalme, L’Eliana, Riba-roja de Túria, etcètera, i ara vol potenciar la intermodalitat entre tres mitjans de transports sostenibles, com són la bicicleta, el metro i el tramvia.

La majoria dels aparcabicis d’FGV es troben a les mateixes estacions o en els estacionaments dissuasius gratuïts per a vehicles que Metrovalencia disposa en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9 que permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València que també són una aposta directa per la intermodalitat i el transport sostenible.

Els aparcabicis que instal·larà FGV seran diferents dels fins ara existents en les seues estacions i tindran forma de ‘O’ invertida, molts més moderns i segurs, on queden ancorades les dues rodes i el quadre de la bicicleta, que estarà completament secundada. A més, es col·locarà una senyalització específica per a la seua immediata visualització i es pintarà de blau el sòl que ocupe.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =