25n
25N
25N

Augmenta la presència de COVID-19 a Paterna encara que la incidència continua sent baixa

Les últimes dades de la Generalitat Valenciana en el municipi són de 123 positius per PCR, 14 en les últimes dues setmanes i 11 morts

Augmenta la presència de COVID-19 a Paterna encara que la incidència continua sent baixa
06/08/2020 -

L’Ajuntament de Paterna ha detectat més presència de la COVID-19 en les aigües residuals, encara que la incidència del virus continua sent baixa en el terme municipal. Així ho demostren els resultats obtinguts després de l’anàlisi d’aigües residuals, que realitza el consistori a través de l’eina City Sentinel.

En el segon de les anàlisis, amb mostres preses per Aigües de Paterna entre els dies 24 i 27 de juliol en la xarxa d’aigua de clavegueram, s’ha detectat un nivell baix en la zona centre, Alborgí, La Canyada, Santa Rita, Tàctica, i el Polígon industrial Font del Pitxer.

Els nivells de COVID-19 registrats en Parc Tecnològic, L’Andana, Bovalar, Mes del Rosari-La Coma, Lloma Llarga, Terramelar i Campament han sigut mig-baixos.

Després d’aquestes últimes anàlisis, l’Ajuntament de Paterna estudiarà mesures al costat de la Delegació de Govern davant l’augment detectat en Mas del Rosari-La Coma i Bovalar. A més de continuar monitorant i analitzant les aigües, continuaran reforçant-se els controls i la presència policial amb l’objectiu de garantir que es respecta el distanciament social, l’ús obligatori de les màscares i la resta de normes d’higiene.

La Canyada és l’únic barri que no registra càrrega vírica al costat de Font del Pitxer i Tàctica, zones en les quals la COVID-19 no s’ha detectat en cap percentatge.

Les últimes dades oferides per la Generalitat Valenciana en el municipi de Paterna són de 123 positius després de realitzar-se la prova PCR, 14 en les últimes dues setmanes i 11 morts, un 0,17% d’incidència municipal.

L’Ajuntament de Paterna ha comunicat ja aquests segons resultats a la conselleria, a través del Departament de Salut Arnau de Vilanova- Lliria, per a coordinar i reduir al màxim les possibilitats de propagació del virus a la ciutat.
El sistema d’alerta primerenca implantat pel consistori revela una presència mitjana de 1.023 unitats genòmiques (UG) per cada 500 ml d’aigua residual.

En aquest sentit, les dades per sectors que ofereix l’eina City Sentinel utilitzada per Aigües de Paterna són: no detectat a La Canyada, Font del Pitxer i Tàctica; 580 UG/500 ml en Santa Rita (nivell baix); 1.200 UG/*500mL (nivell mig-baix) en Campament; 2.400 UG/500 ml (nivell mig-baix) en Bovalar, Mes del Rosari-La Coma, Parc Tecnològic, Parc Científic i L’Andana; i 1.500 UG/500 ml (nivell mig-baix) en Terramelar i Lloma Llarga.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 13 =