25n
25N
25N

Les inversions de la Diputació a l'Horta Sud augmenten un 72%

S’ha passat d’una inversió per habitant de 77,96 euros a 113,79 euros

Les inversions de la Diputació a l'Horta Sud augmenten un 72%
16/11/2018 -

Paiporta ha sigut la localitat escollida per a fer el balanç del treball de la Diputació de València en aquests tres anys de legislatura. La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha sigut l’encarregada d’informar de les inversions que s’han anat realitzant en aquests últims anys, i ho ha fet envoltada dels diferents alcaldes i regidors dels diferents municipis que conformen la comarca de València.

Així, el Museu de la Rajoleria de Paiporta ha sigut el lloc escollit per a, tal com ha explicat Isabel Martín, Alcaldessa de Paiporta, “visibilitzar les inversions que s’han fet en els municipis de la província de València, així com reivindicar que arribe més pressupost. Lamente l’absència d’alguns alcaldes que, per ser d’un altre color polític, han decidit no assistir, perdent una oportunitat única. La gestió de la Diputació de València ha fet un gir de 360°. I és que no solament s’ha duplicat les inversions en tots els pobles, sinó que s’ha repartit de manera molt més equitativa, deixant arrere la falta de transparència de l’anterior Diputació”.

“Les inversions es repartien en funció del color polític de cada municipi”

A continuació, ha sigut el torn de Maria Josep Amigó que ha destacat el treball que, en aquesta legislatura, la Diputació ha dut a terme juntament amb els diferents Ajuntaments i la Conselleria perquè “nosaltres no veníem a competir amb la resta d’Administracions, sinó a treballar, conjuntament, per a solucionar els problemes de cada municipi. Quan arribarem ens trobarem amb una institució obsoleta, que treballava amb convenis singulars, és a dir, que les inversions no solament es repartien en funció del color polític de cada municipi, sinó que, a més, havies de caure-li bé al responsable de torn”.

“Tots estàvem d’acord que aquesta forma de treballar no era la més transparent ni igualitària. Per això, li hem fet un gir absolut i, ara, solament es deixen els convenis singulars per a casos que realment són singulars. Ara, es reparteixen els recursos equitativament entre els diferents pobles de la comarca de València, tenint en compte requisits importants, com el nombre d’habitants”.

El resultat? Un augment considerable de les inversions que, a l’Horta Sud, ha passat de més de 35 milions d’euros a més de 60 milions, que ha suposat una inversió per habitant de 133,79 euros, enfront dels 77,96 euros que es destinava en l’anterior legislatura. “Açò significa que tenim més diners?”, ha preguntat Amigó. “No, la qual cosa significa eixe augment del 72% de les inversions és que les repartim millor, amb més igualtat i, per tant, arriba a tots els municipis. Hem potenciat l’autonomia dels Ajuntaments perquè siguen ells els que decidisquen en què volen invertir eixos diners, en funció de les necessitats de cada municipi, la qual cosa ha evitat que es malgasten els recursos”.

Així mateix, la vicepresidenta de la Diputació ha volgut posar l’accent principalment en l’estreta col·laboració que han mantingut amb les Conselleries. Una relació de treball conjunt que els ha permés atendre millor les necessitats dels diferents pobles de la província de València. “Quan parlarem amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ens va explicar que feia anys que no s’invertia en el manteniment de les escoles públiques. Arran d’aquesta conversa, vam crear un Pla de Manteniment per a la reforma de portes, finestres i estalvi energètic, així com un Pla de Manteniment en espais educatius, com escoletes, conservatoris i escoles d’adults amb el qual, al costat del Pla Edificant, aconseguirem arribar a tots els els centres de la comarca”.

Inversiones escuelas públicas Diputación

Es rehabilitarà l’antic Hospital Militar de Mislata per a convertir-se en residència i centre de dia

A més, ha volgut destacar les inversions de la Diputació als centres socials. “La consellera d’Igualtat i Polítiques Socials, Mónica Oltra, ens va explicar que feia més de 20 anys que no s’obria una plaça pública. Gràcies al treball dels Ajuntaments, que cedeixen l’espai, i a la Conselleria, que s’encarrega de la gestió dels centres, la Diputació ha fet una important inversió econòmica que es traduirà en 600 noves places, repartides en deu centres de la província de València. A l’Horta Sud, es rehabilitarà l’antic Hospital Militar de Mislata aconseguint oferir 60 places per al centre de dia, i 40 places per a la residència”.

“Els Ajuntaments han demostrat que volen treballar junts per a fer comarca. I la Diputació estarà per a ajudar-los en aquesta tasca. El nostre objectiu és rescatar persones, i unint esforços i repartint els recursos de manera equitativa es pot aconseguir”, ha conclòs Maria Josep Amigó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =