25n
25N
25N

El consum d'aigua en Setmana Santa augmenta un 26% respecte al de 2019

Elisa Valía agraix a la ciutadania el compliment del decret d’Alarma perquè “és una mostra de solidaritat i responsabilitat”

El consum d'aigua en Setmana Santa augmenta un 26% respecte al de 2019
16/04/2020 -

El consum d’aigua en les llars de la ciutat s’ha convertit en un indicador sobre el compliment que els valencians i valencianes estan fent de l’Estat d’Alarma i les mesures de confinament decretades per a frenar la crisi sanitària per la COVID-19. Així ho explica la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, qui ha volgut “agrair” a la ciutadania el seguiment d’aquestes mesures, ja que, en la seua opinió, són “una mostra de la responsabilitat i solidaritat” de la ciutadania.

En aquest sentit, Valía ha explicat que les dades recopilades per EMIVASA reflecteixen que el consum d’aigua en les llars de l’àrea metropolitana de València “va augmentar un 26%” en els dies de Setmana Santa, respecte a les dades de l’any 2019. “Les dades ens confirmen que s’està complint el confinament”, ha remarcat. L’edil ha aconsellat el consum d’aigua de l’aixeta perquè “és molt més barata que l’embotellada i a més a casa, amb el que no hi ha necessitat d’anar a comprar-la i transportar-la i redueix el consum de plàstics d’un sol ús”.

Així mateix, ha explicat que aquesta reducció de moviments també s’observa comparant les dades de consum d’aigua que comprén la setmana de falles de 2020 amb la de 2019. A partir del 14 de març d’este any comparat amb l’anterior s’observa que es produeix una baixada d’un 10 per cent, a conseqüència de la suspensió de les festes josefines i la consegüent reducció de visitants i d’activitat.

“La ciutadania està duent a terme un gran esforç per a complir les mesures de confinament, però sabem que és la manera d’eixir d’aquesta situació com més prompte millor”, ha ressaltat Valía, qui ha llançat un missatge “d’agraïment i esperança” en afirmar que “juntes i junts ho aconseguirem”.

Elisa Valía també ha volgut agrair a la ciutadania el gest d’eixir a aplaudir als balcons a tots els professionals sanitaris i altres àmbits, com són els professionals de sectors de la mobilitat, la producció, distribució i venda d’aliments. A més, ha recordat que l’anàlisi sobre el consum d’aigua a les 20 hores revela una baixada del consum que coincideix amb el moment en el qual s’ix al balcó. Posteriorment, es produeix una pujada que coincideix amb la tornada a les rutines familiars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + vint =