25n
25N
25N

La província de València comptarà amb 450 aules gratuïtes de 2 anys per al pròxim curs escolar

La Conselleria d’Educació obrirà 9 aules noves, elevant el nombre de places fins a les 8.813

La província de València comptarà amb 450 aules gratuïtes de 2 anys per al pròxim curs escolar
06/05/2020 -

La Conselleria d’Educació ja comença a preparar el pròxim curs escolar, i ho fa anunciant l’obertura de 31 noves aules gratuïtes de 2 anys, ampliant les places en 558. D’aquesta manera, en total, el curs escolar 2020-2021 comptarà amb 16.300 places, que es distribuiran en les 834 aules de 2 anys que hi ha per tota la Comunitat Valenciana. D’aquestes 31 noves aules, 15 s’obriran a les comarques d’Alacant amb 270 places; 7 a les de Castelló amb 126 places; i, finalment, a les comarques de València s’obriran 9 aules amb 162 places en total.

Així mateix, com ha informat Educació, el nombre global de places disponibles es distribuiran entre les aules de 178 CEIP, de 55 escoles infantils de la Generalitat Valenciana i entre les 246 escoles infantils municipals. Una inversió important que demostra que, de nou, el Govern del Botànic, ha apostat per una educació pública i de qualitat, ja que el 100% de totes les places són costejades per la Conselleria d’Educació.

En aquest sentit, el conseller Vicent Marzà explicava que és necessari evolucionar cap a una educació molt més igualitària en la qual ningú es quede arrere. Per això apuntava la importància “d’innovar” i fer un pas més enllà no només “en la coeducació”, sinó també “en una aposta clara per la gratuïtat dels dos anys i per la formació professional per a adaptar-nos a la realitat”.

Però, a més, en aquesta obertura de noves aules per a alumnat de 2 anys també s’ha volgut frenar la despoblació rural que pateixen alguns municipis de la Comunitat Valenciana. Així, aquestes aules són un incentiu més, que s’emmarquen dins del Pla Educatiu de Desenvolupament Rural que pretén facilitar la permanència de familiars en els entorns rurals amb mesures encaminades a evitar l’eliminació d’aules perquè “si tanca una escola, tanca un poble”.

Noves aules gratuïtes de 2 anys a les comarques de València

Els centres on s’obriran aquestes aules són els següents: CRA Rincón de Ademuz d’Ademuz; CEIP Palancia de Algímia d’Alfara; CRA Riu Vernissa de Benicolet; CEIP San Juan de Ribera de Burjassot; CEIP Sant Francesc de Borja de Llombai; CEIP Bisbe Hervás de Puçol; CEIP Ramón Martí Soriano de Vallada; i a València ciutat els CEIP del Castellar-L’Oliveral i el Santiago Calatrava de Benimàmet.

Aquestes 9 aules se sumen a les ja existents a la província de València. D’aquesta manera, per al pròxim curs escolar hi haurà un total de 450 aules amb 8.813 places gratuïtes de 2 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + deu =