caixa popular

Una auditoria acaba amb la gestió privada de l'aigua en Manises

Una auditoria acaba amb la gestió privada de l'aigua en Manises
10/05/2018 -

L’Ajuntament de Manises va encarregar una auditoria per analitzar el servei de subministrament d’aigua que l’empresa Aigües de València du a terme en el municipi, ja que el contracte vencerà el pròxim mes d’octubre de 2018. Han estat 50 anys en els quals Aigües de València ha tingut importants beneficis sense que aquests guanys revertiren suficientment i de manera proporcionada en la ciutat de Manises.

L’objectiu era obtenir una imatge real de la situació actual, tant pel que fa a l’estat de les instal·lacions (conduccions, comptadors, etc.), com al cost econòmic que suposa el subministrament (compra de l’aigua, costos de personal, manteniment, etc.).

El resultat de l’estudi ha posat de manifest que es tracta d’un servei susceptible de generar importants beneficis, ja que per a un municipi com Manises s’estima un marge de negoci superior als 400.000 € anuals.

Per al regidor de Serveis Públics de l’Ajuntament de Manises, Carles López, «és intenció de l’actual equip de govern donar-li la volta a aquesta situació, i que els rendiments que s’obtenen amb el negoci de l’aigua revertisquen en major grau, en la ciutadania. Per açò, l’objectiu marcat és el de municipalitzar el servei quan les condicions materials ho permeten».

Donat l’immediat venciment de l’actual contracte, és impossible crear en un curt espai de temps l’estructura tècnica, econòmica i de personal necessària per a prestar el servei autònomament, per la qual cosa s’ha optat per una solució intermèdia. Es tracta de subscriure un nou contracte per un termini màxim de quatre anys, en el qual es contemple de manera prioritària la reversió en el municipi de part dels beneficis, i durant la seua vigència preparar la estructura necessària per a poder plantejar-se la municipalització del servei a la finalització d’aquest nou contracte.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC