25n
25N
25N

Una auditoria del 2019 al Palau de Congressos ja advertia del risc d'estafa en les factures per correu electrònic

El PP exigeix mesures urgents per a esmenar els riscos d’estafes detectats en l’auditoria del Palau de Congressos

Una auditoria del 2019 al Palau de Congressos ja advertia del risc d'estafa en les factures per correu electrònic
15/02/2021 -

El PP ha exigit hui mesures per a esmenar els riscos detectats en l’Auditoria operativa de l’any 2019 del Palau de Congressos que advertia dels possibles riscos com l’estafa soferta per l’entitat i que es fa√ßa en totes les empreses p√ļbliques municipals. En l’auditoria s’advertia dels riscos en el procediment de registre de creditors/tercers.

La portaveu del Grup Municipal Popular, Mar√≠a Jos√© Catal√°, ha tornat a incidir que despr√©s de m√©s d’un any del robatori de 4 milions d’euros en l’EMT, “l’alcalde segueix sense haver pres mesures que hagueren evitat l’estafa en el Palau de Congressos”.

Ha passat m√©s d’un any, des d’octubre de 2019, en qu√® el Ple va aprovar fer auditories de seguretat en tots els organismes aut√≤noms, fundacions i entitats dependents de l’Ajuntament, “i aix√≤ √©s una responsabilitat directa de l’alcaldia, cal complir l’acord plenari, i per aix√≤ ara preguntarem per qu√® segueixen sense fer-se les auditories”.

D’altra banda, ha afirmat que “despr√©s m√©s d’un any de l’estafa de 4 milions a l’EMT, el l√≤gic √©s que l’administraci√≥ municipal s’haja posat les piles, per√≤ no √©s aix√≠, i ens torna a passar el mateix, encara que en el cas del Palau Congressos i el Palau de la M√ļsica no siguen exactament casos de ciberseguretat, per√≤ el que s√≠ que es transmet √©s una precarietat en la gesti√≥ dels fons p√ļblics”.

Per tot aix√≤, “el Grup Popular demanar√† que l’Ajuntament no pot reincidir en els errors que ha com√©s, ja que estem parlant de diners dels impostos de tots els valencians, i el que no pot ser √©s que es perda o que ens ho estafen, cal posar-se les piles i en aquest sentit insistirem”, ha ressaltat.

El PP ha tingut acc√©s a aquesta auditoria de l’any 2019 on diu l’Auditoria que “els prove√Įdors del Palau de Congressos remeten les seues factures mitjan√ßant correu electr√≤nic. L’alta en el registre de tercers s’emplena amb les dades banc√†ries i d’identificaci√≥ que v√©nen detallats en la primera factura. Entenem que pot existir un risc de suplantaci√≥ d’identitat perqu√® no exigien certificat de l’entitat bancara que confirme els titulars del compte ni es confirma que les dades proporcionades o modificades pels tercers s√≥n vera√ßos”.

Avui en el Consell Extraordinari del Palau de Congressos el Govern de Rib√≥ i PSOE ha reconegut que aquest robatori de 21.000 euros en el Palau de Congressos era evitable i que encara no s’havia implementat les recomanacions de l’auditoria operativa de l’any 2019. Des del PP es reclama que des de la Intervenci√≥ es realitze un protocol per a evitar aquest tipus de robatoris i estafes “ja que est√† passant a l’Ajuntament de Val√®ncia no passa en cap administraci√≥ espanyola”, va explicar Catal√° qui afegeix que “alguna cosa no ha d’estar fent-se b√© i l’alcalde Rib√≥ i els seus socis del PSOE no poden continuar mirant cap a un altre costat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 15 =