25n
25N
25N

L'Auditori de Torrent acull l'obra ‘Encendidas’

L'Auditori de Torrent acull l'obra ‘Encendidas’
14/04/2021 -

L’Auditori Torrent presenta diumenge que ve 18 d’abril un muntatge de la Companyia Hongaresa de Teatre en el qual l’actriu Lola López, acompanyada en directe per la guitarra del mestre José María Gallardo del Rey i la veu flamenca de Paco del Pozo, ens ofereixen un emotiu diàleg entre teatre i poesia.

‘Encendidas’ és en el seu conjunt una biografia de la poeta Paca Aguirre, que en un espectacle multidisciplinari combina assajos, articles, entrevistes i converses mantingudes amb l’escriptora, versos coneguts i també inèdits, amb els quals fa un repàs per la història d’Espanya des dels anys trenta fins a la nostra actualitat: els anys de la II República, la Guerra Civil, la postguerra i finalment, l’esperançada arribada de la democràcia. “No crec que siga necessari reivindicar-la, només conéixer-la, llegir-la i escoltar-la per a aprendre d’ella i gaudir amb el seu immens cabal de saviesa poètica i de la vida”, adverteix López, qui a més d’actuar en la peça, signa la dramatúrgia a partir de la inacabable producció de Paca Aguirre, reconeguda amb el Premi Nacional de Poesia 2011 i el Premi Nacional de les Lletres 2018.

Gallardo del Rey ha compost la música original per a tres dels seus poemes, que seran cantats per Paco del Pozo, guanyador del Festival Internacional del Cante de las Minas. L’acompanyament sonor es completa amb les cobles i cançons de la vida i del temps d’Aguirre i una poesia del marit d’Aguirre, Félix Grande, amb música d’Astor Piazzolla.

L’espectacle ‘Encendidas’ va tindre un gran acolliment en la seua estrena en el Teatro Español de Madrid l’abril de 2018 i forma part d’una trilogia de la memòria que es diu ‘Ni noche ni niebla’, en referència al nom del decret acordat entre Hitler i Franco per a fer desaparéixer sense rastre als espanyols que ja no cabien en els camps de concentració alemanys.

Més informació sobre la compra d’entrades, les reserves de grups i els descomptes generals al telèfon de l’Auditori Torrent: 96 158 10 77.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 4 =