25n
25N
25N

L'Audiència ordena reobrir la causa per la mort d'un jove amb síndrome de Down en un càmping d'Énguera

ASINDOWN

L'Audiència ordena reobrir la causa per la mort d'un jove amb síndrome de Down en un càmping d'Énguera
30/07/2019 -

La Secció Tercera de l’Audiència de València ha ordenat reobrir la causa en la qual s’investigava les circumstàncies en les quals es va produir la defunció d’un jove de 25 anys amb síndrome de Down durant un viatge de fi de curs en el càmping del Teularet en Navalón, una pedania del municipi d’Énguera. La investigació havia sigut arxivada el mes d’octubre passat pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Xàtiva.

L’Audiència ha revocat ara aqueixa resolució perquè entén que no es pot descartar una “negligència” en la cura de la víctima, en “la demora a detectar” la seua absència, o en l'”organització i desenvolupament de l’activitat”. En aquesta causa figuren com investigades sis monitores del campament.

Així figura en un acte del passat 25 de juliol en el qual la Sala estima parcialment un recurs d’apel·lació de l’acusació particular contra el sobreseïment provisional de la investigació per la mort del jove, que es va extraviar després de participar en una tirolina.

Igualment, els magistrats acorden que es practiquen diverses diligències d’investigació com la presa de declaració de dos testimonis o una anàlisi del grau d’autonomia personal que tenia el mort.

La Secció Tercera de l’Audiència resol així la reobertura de les diligències prèvies sobresegudes i mantindre en elles la condició d’investigades respecte de sis monitores, tal com ha avançat aquest dimarts el diari Les Províncies.

El jove de 25 anys amb síndrome de Down va ser trobat mort el diumenge 24 de juny de l’any passat. Sergio, que passava el seu viatge de fi de curs en un càmping de Navalón s’havia perdut en la zona del Teularet de la capital de la Canal de Navarrés la nit del dia anterior. Per a la seua cerca, es va conformar un operatiu en el qual van participar mitjans aeris, brigades de rescat de bombers, Guàrdia Civil i les policies locals d’Énguera i Moixent, així com efectius de Creu Roja.

L’associació valenciana de Síndrome de Down, Asindown, va lamentar en un comunicat la defunció del jove i va assegurar estar “recaptant tota la informació per a esclarir els esdeveniments succeïts durant el viatge de fi de curs en el càmping del Teularet en Navalón”.

Així mateix, l’associació va subratllar que tot el seu equip s’havia posat a la disposició de les autoritats judicials “amb la finalitat de facilitar-los la seua labor”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus