caixa popular

L'Audiència Nacional assumeix la investigació contra la clínica 'low cost' iDental a causa del gran volum de la causa

E.P

L'Audiència Nacional assumeix la investigació contra la clínica 'low cost' iDental a causa del gran volum de la causa
26/07/2018 -
NOTÍCIES RELACIONADES

El magistrat José de la Mata ha assumit la recerca del presumpte frau massiu de la clínica low cost ‘iDental‘ després que almenys onze jutjats s’hagen inhibit en favor de l’Audiència Nacional a causa del volum extraordinari de la causa, el desplegament de l’operativa presumptament fraudulenta al llarg del país, la complexitat de l’estructura societària muntada i els milers de persones perjudicades.

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 investigarà si aquests fets són constitutius de delicte d’administració fraudulenta, estafa, apropiació indeguda, falsedat documental, lesions i contra la salut pública, segons exposa en l’acte en el qual arreplega que la recerca es va iniciar arran d’una denúncia d’afectats d’aquesta cadena a Andalusia.

La clínica es dedicava a prestar serveis odontològics si bé oferia paral·lelament un sistema de finançament de tractaments a través d’entitats bancàries mitjançant les quins percebia l’abonament íntegre anticipat dels seus serveis. Després d’açò, i segons consta en la denúncia dels afectats, “els pacients eren atesos per personal no qualificat, s’emprava material de baixa qualitat, i els tractaments no eren finalitzats, deixant els processos odontològics incomplets”.

“MILERS O DESENES DE MILERS” D’AFECTATS

Encara que es desconeix el nombre total de perjudicats, segons De la Mata existeixen referències sòlides que es tracta de milers, si no desenes de milers de víctimes, amb desenes de procediments judicials incoats, “havent començat un tortuós camí d’inhibicions i acumulacions que cal sistematitzar i ordenar, evitant una situació de caos processal que cause notables perjudicis als perjudicats i a les pròpies potencials persones investigades”.

Com a mostra de la magnitud de la causa, el jutge afig les recerques administratives que han incoat diferents comunitats autònomes i col·legis professionals, que es constaten amb la simple navegació per Internet. Per exemple, els investigadors s’han confiscat dels historials de més de 15.000 afectats d’una de les seus d’aquesta companyia ‘low cost’ en els Palmells de Gran Canàries.

UNA ÚNICA INVESTIGACIÓ

El jutge presagia que, a causa de la grandària de l’estructura organitzativa, el seu desplegament territorial i el seu model de negoci, es tracta d’una recerca complexa que requereix la participació d’Unitats Centrals de Recerca “sota una lògica i adreça úniques”, resultant absolutament incompatible amb un maneig fragmentari i asistemàtic, com ocorreria en cas de desenvolupar la recerca per diferents unitats sota la direcció de desenes de jutjats d’instrucció”.

L’acte recorda l’article 65 de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) que fixa la competència de l’Audiència Nacional en el cas de grans defraudacions “que puguen causar una greu repercussió en la seguretat del tràfic mercantil, en l’economia nacional o perjudici patrimonial en una generalitat de persones en el territori de més d’una Audiència”.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − tres =

Valencia orgullosa