25n
25N
25N

L'Audiència imposa un any de presó a Blasco i altres dues a Tauroni per malversar ajudes a ONGs

L'Audiència imposa un any de presó a Blasco i altres dues a Tauroni per malversar ajudes a ONGs
24/04/2020 -

La secció cinquena de l’Audiència Provincial de València ha condemnat a un any de presó a l’exconseller de Solidaritat (PP) Rafael Blasco en el seu segon judici pel cas Cooperació, relatiu a irregularitats en les ajudes a ONGD i en el projecte fallit per a la construcció d’Haití, mentre que imposa dos anys de presó a l’empresari Augusto César Tauroni.

Així consta en la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, en relació amb les peces 2 i 3 del cas Cooperació obertes per delictes de prevaricació, suborn, associació il·lícita, malversació, encobriment, frau de subvencions, blanqueig i falsedat documental.

Segons es desprén de la sentència, el tribunal ha imposat un any de presó a Blasco –ja condemnat per la peça 1 d’aquest procediment a sis anys i mig de presó– per un delicte continuat de malversació, un altre de prevaricació i falsedat, amb l’atenuant de reparació parcial del mal i de dilacions indegudes. Per a fixar la pena es té en compte el descompte de l’anterior condemna pels mateixos fets. Se li absol dels delictes d’associació il·lícita, organització criminal i grup criminal.

Així mateix, fixa dos anys de presó per a Tauroni per malversació de cabals públics en concurs amb un delicte continuat de prevaricació administrativa i amb un delicte continuat de falsedat documental en concurs amb suborn i blanqueig. També li imposa una multa de 40.000 euros.

D’altra banda, el tribunal condemna a un any i mig de presó a l’exdirector general de Cooperació Josep María Felip; a altres dos anys i nou mesos de presó a l’excap d’àrea de Solidaritat Marc Llinares; i a sis mesos a l’exsecretària general de la Conselleria Tina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 6 =