Atzeneta d'Albaida construeix graderies i reforma els vestuaris del camp de futbol amb l'ajuda de la Diputació

L’alcalde, José H. Descals, assegura davant la nova graderia amb capacitat per a 300 persones que és “una infraestructura molt important per a nosaltres perquè li dóna vida al poble”

Atzeneta d'Albaida construeix graderies i reforma els vestuaris del camp de futbol amb l'ajuda de la Diputació
03/10/2017 -

Atzeneta d’Albaida és un municipi de menys de 1.200 habitants. Per a aquest poble de la comarca de la Vall d’Albaida, oferir unes instal·lacions esportives adequades per al seu equip de futbol i els quatre equips de joves federats era absolutament prioritari: xiquets i familiars acudirien a la gespa i a la graderia i el poble s’ompliria de vida. Ara, amb una ajuda econòmica de la Diputació de València, aquesta aspiració s’ha fet possible.

“En aquest cas, una inversió d’aproximadament 150.000 euros ha permès que la gespa de Atzeneta puga comptar amb una graderia”, explica el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, després de xafar el terreny de joc i haver visitat altres instal·lacions renovades com els vestuaris o el mur de pedra que protegeix el camp. “Feia molt temps que l’alcalde venia sol·licitant-ho: existeix una aposta molt clara per l’esport en Atzeneta i poder ser copartícips és alguna cosa que ens fa sentir orgullosos”.

Aquestes obres s’inclouen dins del Pla d’Instal·lacions Esportives 2016-2017 pel qual es destinaran un total de 4.358.000 euros a 35 actuacions en 15 comarques diferents. Un pla pensat per a dignificar pistes, camps i poliesportius municipals i potenciar l’esport de base. “Amb aquestes inversions vam demostrar l’aposta d’aquesta institució per la pràctica de l’esport, però sempre respectant l’autonomia d’alcaldes i alcaldesses, que són els qui han proposat les actuacions”, ha defensat Rodríguez.

 

La Diputació, amb els pobles més xicotets

El president de la Diputació ho subratlla: “Aquesta inversió suposa una aposta molt decidida de la Diputació de València pels pobles més xicotets”. L’alcalde de Atzeneta, José H. Descals, ho corrobora: “Si no fora per la Diputació, un poble xicotet com el nostre no podria fer tot açò”.

Quan l’alcalde diu “tot açò”, està incloent, a més, la reconversió d’una antiga piscina en un nou alberg que tindrà cabuda per a 54 persones i que ha comptat amb una inversió de més de 120.000 euros per part de la Diputació.

“En Atzeneta ho han tingut molt clar a l’hora de reutilitzar espais que estaven abandonats”, diu Rodríguez. “Ja s’està treballant en açò mitjançant plans provincials i esperem poder celebrar en breu la creació d’una nova infraestructura, en aquest cas de caràcter turístic, en la comarca de La Vall d’Albaida”.

“Aquestes inversions són molt importants per al municipi perquè li donen vida al poble”, continua Descals, qui destaca també la importància de l’equip local, en els primers llocs de la classificació de la categoria preferent, en el grup 3. “L’alberg, a més, està en un punt molt bo, al peu del Benicadell, i estem segurs que quedarà molt bé”.

En total, la xifra que la Diputació de València haurà invertit en aquest municipi en els dos primers anys de legislatura ascendeix a 650.000 euros entre ajudes directes, IFS, Pla de Camins i Vials, PPOS i la part del Fons de Cooperació Municipal que correspon a la Diputació.

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − sis =

programacion rialto
cultura als barris 2019
programacion rialto
alcasser
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019