L'ATMV aprova l'avantprojecte de pressupostos amb la previsió dels 38 milions per part de l'Estat

L'entitat destinaria quasi cinc milions d'euros per a la integració tarifària en l'àrea metropolitana en aquest escenari

Guardar

atmv_presupuesto19
atmv_presupuesto19

El consell d'administració de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) ha aprovat l'avantprojecte de pressupostos per a 2019, una proposta que es basa en una previsió de 38 milions per part de l'Estat i, en aquest escenari, es destinarien 4.920.790 euros per a la integració tarifària.

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració, María José Salvador, ha assegurat que s'estan fent els "passos necessaris per a aconseguir gestionar de forma integrada les tarifes del transport públic de l'Àrea Metropolitana de València, així com tota la unificació de la informació per a l'usuari, la promoció i la difusió de la mobilitat sostenible".

Així s'ha pronunciat després de presidir el consell d'administració de l'entitat, en el qual la directora gerent de l'ATMV, María Pérez Herrero, ha explicat la proposta d'avantprojecte de pressupostos, segons ha informat la Generalitat Valenciana en un comunicat.

El càlcul es basa en les estimacions disponibles actualment en el Pla Bàsic de Mobilitat "amb l'objectiu de millorar les polítiques tarifàries, ampliar la utilització dels bons transborde i treballar en nous suports de pagament que faciliten els desplaçaments per als usuaris".

Segons Salvador, "volem aconseguir la integració efectiva de la xarxa de transport metropolità com tenen altres ciutats espanyoles que reben la subvenció que els correspon de l'Estat, per a oferir als valencians una xarxa única de transport i millorar la intermodalitat, la seua informació en temps real, la regularitat del servei i una correcta coordinació de les polítiques de planificació del transport públic".

"BONA PREDISPOSICIÓ"

La consellera ha reivindicat "de nou" la subvenció de 38 milions a l'Estat perquè "no volem més però tampoc menys del que li correspon a la tercera àrea metropolitana d'Espanya" i ha destacat la "bona predisposició" i el "diàleg" amb l'actual Govern central, ja que, en l'última reunió mantinguda entre el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, amb el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, "es va mostrar el compromís d'aportar 38 milions de finançament per a l'ATMV".

A més, en 2019 s'incorporarà com a novetat dels pressupostos que l'ATMV "es convertisca en la ròtula financera del sistema en despeses de funcionament i d'explotació del transport de Metrovalencia i per tant canalitzarem part de l'activitat pressupostària de Metrovalencia a través de l'ATMV com fan altres autoritats estatals i europees", ha apuntat Salvador.

FUTURS EXERCICIS

En la mateixa línia, ha continuat la consellera, "també es planteja un estudi de l'evolució del sistema de finançament per als futurs exercicis per a veure la manera en què l'ATMV canalitza totes les aportacions del sistema de transport de les administracions implicades".

Finalment, Salvador ha fet referència al treball realitzat per a aconseguir engegar l'ATMV, "un treball que l'anterior Consell no va fer en 20 anys, com tampoc va fer cap pla de mobilitat ni de transport públic a pesar que des de la llei de 2011 és obligatori".

En aquest sentit, la consellera ha destacat que en aquesta primera legislatura han aconseguit "el consens necessari perquè l'ATMV siga una realitat i comence a funcionar, hem redactat el Pla Bàsic de Mobilitat Sostenible i hem tret a exposició pública els projectes de transport públic regular de viatgers".

Diàriament, en l'àrea metropolitana de València es produeixen 3,8 milions de viatges, amb una oferta actual molt complexa i variada, la xarxa és molt amplia, amb 1.418 quilòmetres de bus interurbà, 871 quilòmetres d'EMT i 146 quilòmetres de Metro o Tramvia, als quals s'afigen els 339 quilòmetres de rodalies de Renfe.

Destacats