caixa popular

Atac homòfob a la Falla República Argentina - Dr. Pallares Iranzo

L’associació Lambda i la Falla l’Amistat denuncien un acte vandàlic homòfob en un dels ninots de la Falla República Argentina – Dr. Pallares Iranzo que mostrava a dos homes besant-se

Atac homòfob a la Falla República Argentina - Dr. Pallares Iranzo
16/03/2018 -

Ahir, la Falla República Argentina – Dr. Pallares Iranzo clarejava amb un dels seus ninots sense cap. Es tracta d’una figura que mostrava a dos homes besant-se en el monument de Cristian Carrasco. L’acte va tindre lloc la nit del dimecres i ahir, tant la comissió fallera com la Falla l’Amistat i l’associació Lambda van denunciar l’atac en les seues xarxes socials.

CAMPANYA CONTRA L'HOMOFÒBIA EN FALLES
Enguany, com en les anteriors edicions, el teixit associatiu valencià, les associacions falleres, associacions culturals o bandes de música, entre altres; juntament amb consistoris de diferents localitats de la província de València, s’han sumat a la iniciativa de Lambda difonent la campanya “Borinot el que no bote” en els espais de les seues instal·lacions. Lambda destaca que mantindre en l’imaginari col·lectiu la paraula ‘marica’ com un insult solament reforça la LGTBfòbia en la societat. “Cantant frases com “marica el que no bote” en les festes de les Falles es perpetúa l’assetjament i agressions en un futur a les persones LGTB”, afirma Fani Boronat, coordinadora general de Lambda.

La comissió ha difós a través de les seues xarxes socials la denúncia. “El ninot ha sigut destrossat en un atac homòfob, destrossant també la il·lusió de la comissió infantil. #StopHomofobia“, han publicat. Lambda ha demanat en el seu compte de Twitter, arran del succés, “unes falles més respectuoses amb la diversitat”.

La falla en qüestió s’havia presentat als Premis Arc Iris, uns guardons convocats per la fundació Lambda que premien aquells monuments que millor reflecteixen la diversitat sexual, de gènere i familiar. El seu artista, Cristian Carrasco, a més pertanyia a aquesta comissió fallera. Ha declarat que “no hi ha explicació perquè en ple segle XXI seguisquen passant aquestes coses. Destrossar el treball fet per a reivindicar els drets de totes les persones i la il·lusió d’uns xiquets que havien vist el ninot amb total normalitat. En aquesta societat ja no cap l’homofòbia”.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + onze =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris