25n
25N
25N

Asun Noales: ''Pi' pretén desxifrar els codis secrets que ens acompanyen'

‘Pi’ estarà en la Sala Russafa fins al pròxim 8 de febrer

Asun Noales: ''Pi' pretén desxifrar els codis secrets que ens acompanyen'
17/01/2018 -

El Teatre Escalante, una vegada més, torna a apostar per una innovadora programació, que transporta a l’espectador a un univers sorprenent. Aquest és el cas de l’obra ‘Pi’ de la Companyia OtraDanza. Un espectacle format per cinc ballarins, que acostarà als espectadors als nombres, però també a la naturalesa. I tot això, a través d’una coreografia que representen les figures geomètriques presents en l’univers. Un espectacle que posa en valor la bellesa del que ens envolta.

Pi de OtraDanzaL’estrena de ‘Pi’ coincideix amb el desé aniversari de la Companyia OtraDanza. Una companyia, dirigida per Asun Noales, que a més de crear espectacles tan aclamats, com a ‘Tierra’ o ‘Da Capo’, també ha sigut reconeguda amb el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana i Recomanacions de la Xarxa Nacional de Teatres. OtraDanza sempre cerca, en els seus espectacles, formular les grans preguntes que ens fem tots, i amb ‘Pi’ li ha tocat el torn al món de les matemàtiques.

València Extra ha parlat amb Asun Noales, que ens ha explicat més detalls sobre ‘Pi’. Una obra que ja es pot gaudir en la Sala Russafa, i que estarà en cartell fins al pròxim 8 de febrer.

Què representa ‘Pi’? Amb què es van a trobar els espectadors?

PI és un espectacle molt visual, colorista, ple de detalls. PI ens acosta als xicotets de la casa i als seus familiars, des de la dansa i el llenguatge corporal, als nombres, a les matemàtiques i a la seua relació en la naturalesa. Les formes geomètriques que es troben en l’univers, que es repeteixen en els animals, les plantes, les galàxies, etc. PI pretén desxifrar els codis secrets que ens acompanyen i estan presents en el nostre dia a dia. Som naturalesa, som matemàtica, som màgics, som PI.

Quina va ser la font d’inspiració per a la creació d’aquest nou projecte?

Pi naix de la meua cerca constant i del meu interés per acostar als més xiquets les preguntes que els adults ens fem. La presència de determinats patrons que es repeteixen en la naturalesa, que guien com un matrix invisible les formes en què es mostra la matèria, és un fet sorprenent que et fa volar la imaginació. En aquest sentit el nombre Pi apareix quasi com un tòtem místic de la creació, un nombre màgic que revela codis secrets de la vida.

Quina ha sigut l’aposta més forta d’aquesta obra?

En Pi es conjuga el treball d’un ampli equip artístic, on se cerca la simbiosi de cada participació en pro d’un espectacle global. Posada en escena on es conjuga la coreografia al costat d’una cuidada banda sonora, un vestuari molt suggeridor i original, el treball audiovisual que interacciona amb els ballarins, la il·luminació que aporta el colorit i textura a la peça. PI és una aposta, com en tots els treballs d’OtraDanza per la cura de cada detall i cada element que ho componen.

Desé aniversari de la Companyia OtraDanza, Què se sent en poder treballar, durant tant de temps, en un món tan canviant?

Em sent afortunada per haver pogut aguantar l’estirada i haver sobreviscut. Han sigut deu anys plens de moments de tot tipus. Però el balanç sempre ho sent molt positiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =