caixa popular

Associacions d’El Salvador visiten la Diputació com a exemple de bones pràctiques en Igualtat

Isabel García: “ Es tracta de traslladar la nostra experiència en la lluita per la igualtat en una institució com la nostra, on constitueix un dels eixos centrals”

Associacions d’El Salvador visiten la Diputació com a exemple de bones pràctiques en Igualtat
19/05/2017 -

Conéixer què s’està fent en matèria d’Igualtat i en la lluita contra la violència de gènere en institucions de la Comunitat Valenciana, entre elles la Diputació de València. Ha sigut el principal objectiu de la visita de Vilma Vaquerano i Sara Garcia Gross, integrants respectivament de l’Organització de Dones Salvadorenques per la Pau (ORMUSA) i de la Col·lectiva Feminista (El Salvador).

“Resulta fonamental conéixer altres realitats, com és el cas d’El Salvador, a través de les associacions. També es tracta de traslladar la nostra experiència en la lluita per la Igualtat en un institució com la nostra, on constitueix un dels eixos centrals”, ha assenyalat la diputada d’Igualtat, Joventut i Esports de la Corporació provincial, Isabel García.

Els dos col·lectius han acostat la situació que viuen les dones a El Salvador, especialment en matèria de prevenció de l’embaràs, assenyalant que en el país no és possible la interrupció de la gestació sota cap supòsit. “En el nostre país les dones que avorten van de l’hospital a la presó. Necessitem suport internacional per a evitar que les penes augmenten a 50 anys”, ha indicat Sara García Gross.

Segons han assenyalat aquestes dues associacions, el partit conservador ARENA ha registrat una proposta legislativa que pretén augmentar les penes a les dones que avorten, així com als facultatius que les atenguen. El que demanen és que es permeta la interrupció de l’embaràs en els següents casos: si és fruit d’una violació, si el fetus pateix malformacions, si la vida de la mare corre perill o si és una menor la que ha patit una violació.

D’acord a xifres aportades per aquests col·lectius, en 2016 1.440 xiquetes i joves d’entre 10 i 14 anys es van quedar embarassades a El Salvador. Ambdues associacions han visitat així mateix altres administracions públiques locals i autonòmiques, per a conéixer el que s’està fent en matèria d’igualtat en aquest àmbit, així com en jutjats, forces de seguretat, entitats i col·lectius socials i educatius.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats