25n
25N
25N

L'Associació Artístic Musical Sant Blai de Potries s'alça amb el premi de la Quarta Secció del Certamen de Bandes Diputació de València

L´Associació Artístic Musical Sant Blai de Potries ha competit amb La Unió Musical Sant Roque de Villargordo del Cabriel i La Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig

L'Associació Artístic Musical Sant Blai de Potries s'alça amb el premi de la Quarta Secció del Certamen de Bandes Diputació de València
19/05/2018 -

L’Associació Artístic Musical Sant Blai de Potries s’ha alçat amb el primer premi i esment d’honor de la Quarta Secció del Certamen de Bandes de la Diputació de València, en obtenir 347,5 punts, seguida de la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig i La Unió Musical Sant Roque de Villargordo del Cabriel, que han merescut dos segons premis en obtenir 308 i 306 punts, respectivament.

Els premis han sigut lliurats per Josep Bort, diputat de Medi ambient de la Diputació de València, i Abel Guarinós, director general de l´Insititut Valencià de Cultura.

En aquesta Secció Quarta, que ha competit aquest matí, han participat les bandes que tenen un màxim de 40 músics en l’escenari i que havien d’interpretar com a peça obligatòria l’obra “Innsbruck Bus” de Rafael Doménech Pérez.

El jurat que ha emès les valoracions està compost per Pablo Sánchez Torrella, Vicente Soler Solano, Juan Gonzalo Gómez Deval, Francisco Signes Castelló i Beatriz Fernández Aucejo, amb la presidència del diputat de Cultura, Xavier Rius; i actuant com a secretari i gestor del Certamen el cap de Promoció Cultural, Josep Vidal.

L’Associació Artístic Musical Sant Blai de Potries ha actuat sota la direcció d’Adrián Ronda Sampayo i han interpretat el pasdoble “Benicadell” de Joan Enric Canet i Todolí, i l’obra de lliure elecció “Kraken” d’Hugo Chinesta. Després de la seua actuació l’ovació del públic present ha sigut molt sonada.

La Unió Musical Sant Roque de Villargordo del Cabriel, ha interpretat el pasdoble “Villargordo del Cabriel” de Luis Gadea (peça no puntuable), i l’obra de lliure elecció ha sigut “Symphony number 4 for winds and percussion” d’Andrew Boysen Jr. El director de la Unió és José Ignacio Blesa Lull.

La Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig, sota la batuta de Jaume Castelló Moragón, ha interpretat el pasdoble “Les Arenes” de Manuel Morales Martínez i l’obra de lliure elecció ha sigut “El racó de l’or” de Saül Gómez i Soler.

Premis que ajuden a les bandes

Totes les bandes participants reben una quantitat estipulada pel fet de participar en el certamen i el premi en metàl·lic que reben les bandes guanyadores de cada categoria. En aquesta secció l’ajuda que concedeix l’Àrea de Cultura per la participació és de 2.500 euros, mentre que el premi que ha rebut la banda guanyadora, Sant Blai de Potries, és d’altres 2.100 euros.

Emissió en directe a través de portals web i televisions locals

La pràctica totalitat dels mitjans de comunicació valencians més importants, estan arreplegant el senyal en directe generada des del Palau de la Música de València donat l’interès de l’Àrea de Cultura per difondre el certamen en l’exterior .

A través de les seues diferents plataformes, a partir de les 10:30 de hui dissabte 19 de maig i fins demà diumenge 20 a la nit, capçaleres digitals de periòdics valencians, televisions de tota la província, portals, webs i xarxes pròpies de les societats musicals, al costat de diferents mitjans digitals generalistes i especialitzats, emetran el certamen íntegre en directe o en diferit, al llarg de les setmanes següents.

L’emissió -conduïda des d’un set amb entrevistes i reportatges-, també podrà ser seguida a través de dispositius mòbils i les xarxes socials d’@Culturadival, amb el coixinet #CertamenDival18 i #ValènciaésMúsica

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 3 =

CCCC
torrent