25n
25N
25N

L'Assemblea Feminista programa accions tot el cap de setmana per a "resignificar" el 8M l'espai públic

El dissabte a la nit “ocuparan” la Plaça de la Verge com a prèvia a la manifestació del diumenge

L'Assemblea Feminista programa accions tot el cap de setmana per a "resignificar" el 8M l'espai públic
02/03/2020 -

L’Assemblea Feminista de València ha programat accions durant tot el pròxim cap de setmana amb motiu del 8M, que inclouen l'”ocupació” de la Plaça de la Verge el dissabte a la nit prèvia a la manifestació del diumenge, en un any en què les feministes han decidit “resignificar” l’espai públic mitjançant l’impuls d’accions en diferents punts de la ciutat, organitzades per barris i comissions de treball. “Si els anys anteriors hem parat el món, enguany el mourem”, asseguren.

Segons ha informat l’Assemblea en un comunicat, després de les vagues feministes de 2018 i 2019, enguany el moviment feminista de València aposta per una nova estratègia sota el lema ‘Som ordit feminista’, que defineixen com “un conjunt de dones diverses que formen la base per a un món feminista, anticapitalista i antiracista”.

Així, fa una crida a totes les feministes a unir-se a aquest efecte de setmana de reivindicacions en el qual les quatre assemblees de barri consolidades a la ciutat (Benimaclet, Ciutat Vella, Poblats Marítims-Algirós i Russafa) han preparat accions per a “portar els feminismes als seus entorns més pròxims”.

Entre aquestes, hi haurà visites als mercats municipals, tallers de pancartes i cercaviles. Les comissions de Cures, Laboral i Consum també duran a terme accions en diferents punts de la ciutat el dia 7 per a “visibilitzar els treballs de cures, denunciar les desigualtats en l’àmbit del treball assalariat i reivindicar l’ecofeminism com a alternativa al capitalisme”.

A partir de les 22.00 hores de la nit del dia 7, l'”ordit feminista” començarà l’ocupació de la plaça de la Verge fins a les 17.00 hores del dia 8. Per a aquesta jornada, les feministes han preparat una sèrie d’activitats entre les quals s’inclouen actuacions musicals i teatrals, jocs de taula feministes, tallers de muixeranga i parkour, monòlegs activistes, parlaments lliures a micro obert, o accions conjuntes, com una nova rèplica de ‘El violador eres tu’, de les Tesis xilenes, que acompanyarà un alletament col·lectiu a les 12.00 hores.

Després del colofó que posarà a la jornada un grup no mixt d”albaes’, les feministes eixiran de la plaça per a unir-se a la columna antiracista procedent del CIE i amb la qual es trobaran al carrer Sant Vicent per a confluir cap a la manifestació convocada a les 18.00.

“Aquest 8M serà possible gràcies a totes les col·lectives feministes que s’han bolcat en ell. Durant tot l’any hem estat elaborant teixit feminista, establint i afermant xarxes en els barris, amb altres col·lectius, i amb altres lluites. Aquesta jornada del 8M, totes serem ordit feminista. Si els anys anteriors hem parat el món, enguany el mourem”, afirmen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + dos =

bombers
CCCC
Valencia activa