25n
25N
25N

Les associacions de veïns impulsen un homenatge a la salut pública en el Dia de la Salut i la Sanitat

Les associacions de veïns impulsen un homenatge a la salut pública en el Dia de la Salut i la Sanitat
06/04/2020 -

La Federació d’Associacions de Veïns de València ha promogut “una acció de reconeixement de la sanitat pública” amb motiu, aquest dimarts, del Dia Internacional de la Salut i la Sanitat, segons ha informat l’entitat en un comunicat. Així mateix, ha destacat que enguany la celebració “arriba en un moment d’emergència planetària per la crisi oberta per la pandèmia de Covid-19, que ha posat a prova els sistemes de salut de cada comunitat, de cada país i la capacitat de coordinació a escala mundial”.

La federació, que ha recordat que el passat exercici es va commemorar aquesta jornada en favor de la cobertura sanitària universal, ha comentat que enguany, davant la crisi sanitària del coronavirus, pretén en el Dia Internacional de la Salut i la Sanitat “difondre un missatge d’esperança que passa per una exigència d’una sanitat pública i universal”.

En aquest sentit, l’entitat ha apuntat que “la propagació de la pandèmia del coronavirus destapa els problemes creats de polítiques d’infrafinançament i privatització dels sistemes de salut” i ha comentat que “aquesta crisi sanitària ha estat determinada, sobretot, per les mesures d’austeritat imposades per les polítiques al nostre país de la Unió Europea, seguint criteris de reducció de la despesa pública”.

“Aquesta reducció de la despesa pública en protecció social i salut ha suposat l’eliminació del nombre de llits disponibles als hospitals, així com la precarietat del personal sanitari”, ha lamentat la Federació d’Associacions de Veïns de València. Després d’això, ha ressaltat que “la Xarxa Europea contra la Privatització de la Salut exigeix, hui més que mai, un sistema de salut pública per a donar una resposta completa i universal a les necessitats de salut”.

El col·lectiu veïnal ha considerat “oportú” en aquest context impulsar la celebració d’aquest dia internacional “per a expressar el reconeixement de la ciutadania als professionals que treballen en el servei públic de salut i que s’ha convertit en el millor escut davant l’avanç de la pandèmia”.

CARTELLS EN FINESTRES I BALCONS

Així, la Federació d’Associacions de Veïns de València ha proposat, a través de les diferents associacions que la integren, que es convide als veïns de la ciutat, en cada barri, a participar en la celebració d’aquest dimarts “posant cartells en les seues finestres i balcons amb missatges creatius en favor de la sanitat pública”.

L’entitat ha proposat, així mateix, que, “fins i tot, es pengen als balcons llençols blancs o bates blanques com una imatge, durant tot el dia, en suport a la sanitat pública, universal i de qualitat”. Igualment, ha apuntat que a aquestes iniciatives se sumaran els aplaudiments d’aqueix dia en homenatge als sanitaris “perquè es convertisquen en un clam en defensa de la salut pública i universal”.

D’aquesta manera, la federació convida a les 20.00 hores a eixir als balcons i finestres “com a reconeixement de tots els que treballen en el sector sanitari”.

A més, s’ha proposat als veïns que secunden la iniciativa que remeten les millors imatges per a fer un calidoscopi visual de la celebració que es penjarà en la pàgina web.

El 7 d’abril és el Dia Internacional de la Salut i la Sanitat des que en 1948 la Primera Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va triar aquesta data per a crear consciència sobre les malalties mortals i crear hàbits sans en les persones. Aquesta commemoració va començar a celebrar-se en 1950 a escala mundial. En els últims anys l’OMS ha treballat de manera prioritària a tractar que l’atenció sanitària arribe a tots els racons del planeta, ha ressaltat la federació veïnal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 8 =