Els associats de la UPV tornen a convocar la vaga

Els professors denuncien que la universitat no ha reprès les negociacions com es va prometre

Guardar

profesores_asociados_uv
profesores_asociados_uv

Els professors associats de la Universitat Politècnica de València tornaran a anar a vaga dins de dues setmanes, el 28 i 29 de novembre. El motiu és que, després de la suspensió a finals del curs passat de l'anterior convocatòria fa ja gairebé sis mesos, la universitat encara "no ha donat cap pas per reprendre la negociació" en la millora de les condicions laborals d'aquest col·lectiu, segons ha informat el comité de vaga.

La Plataforma de Professorat Associat de la UPV va decidir suspendre els aturs en un gest de "bona voluntat" abans de les avaluacions de final de curs per no perjudicar a l'alumnat. No obstant això, en l'assemblea celebrada ahir els professors han denunciat que la universitat "no ha avançat en cap" de les reivindicacions del col·lectiu. "Ni tan sols en alguna tan senzilla, la falta d'existència de la qual alarmaria a qualsevol universitat pública, com és l'aprovació d'uns criteris que siguen objectius, públics i transparents a utilitzar en la no renovació dels contractes d'aquest professorat", que ha de renovar la seua vinculació laboral cada any.

"Sembla que, per a la universitat, tot queda relegat a la negociació del conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes, que, de moment, tampoc recull cap de les reivindicacions del col·lectiu", han manifestat.

Els aturs han estat convocats per als dies 28 i 29 de novembre pels sindicats STEPV i CCOO, en coordinació amb diverses universitats espanyoles sota el lema 'Justícia a la Universitat Pública'.

Els alumnes, en risc de no acabar els estudis o perdre beques

Davant aquesta postura, juntament amb la no existència "ni tan sols" d'uns serveis mínims, el professorat associat afirma no entendre l'actitud de la Politècnica front una qüestió que "afecta cada dia a milers d'alumnes, que corren el risc de no finalitzar els seus estudis o perdre beques, ni tampoc comparteix que aquestes gravíssimes conseqüències puguen ser ignorades d'aquesta forma i amb aquesta actitud".

Però com "el pressupost de la universitat acabarà amb un superàvit de sis milions d'euros" en 2018, des de la plataforma consideren que "és el moment de mirar cap a les persones que treballen en la institució, sobretot les que componen el col·lectiu "més precaritzat de tota la universitat". "Però, segons sembla, no es pretén destinar ni un sol cèntim a solucionar aquest problema, potser és perquè en la Politècnica mai passa res", lamenten.

Destacats