25n
25N
25N

Reunions amb les associacions veïnals per explicar les millores en la programació de neteja

Reunions amb les associacions veïnals per explicar les millores en la programació de neteja
09/02/2017 -

La Delegació de Gestió de Residus Sòlids ha iniciat la ronda de reunions amb els representants veïnals de València per explicar les millores en la programació de neteja de la ciutat, derivades de l’aposta del Govern de la Nau per continuar incrementant enguany el pressupost municipal per a aquest servici, que ha arribat als 64,22 milions d’euros, 5’56 milions més que en 2016 i més de huit milions per damunt de la partida del 2015.

“L’aposta per la neteja en la nostra ciutat naix no sols del convenciment del Govern de la Nau de la necessitat d’apostar per totes aquelles qüestions que fan la vida millor als nostres barris, sinó també de la nostra voluntat de dialogar i escoltar permanentment a la ciutadania i atendre aquelles peticions que consideren més importants”, ha explicat la regidora delegada de Gestió de Residus Sòlids i Neteja, Pilar Soriano.

La ronda de reunions informatives organitzades conjuntament per la Delegació i la Federació ha començat amb les Associacions de Veïns i Veïnes de la zona 1 de neteja, amb bona part dels districtes que queden al sud del jardí del Túria: Ciutat Vella; Eixample, amb Pla del Remei, Gran Via i Russafa; Extramurs, amb El Botànic, La Roqueta, la Petxina i Arrancapins; l’Olivereta, amb Nou Moles, Soternes, Tres Forques, La Fontsanta i La Llum; Patraix, amb Patraix, Sant Isidre, Vara de Quart, Safranar i Favara; Jesús, amb La Raïosa, l’Hort de Senabre, la Creu Coberta i Sant Marcel·lí, i Poblats del Sud, amb La Torre i Faitanar.

“Agraïm la col·laboració i la iniciativa de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de València, que ens han ajudat en convocar a totes les associacions veïnals d’aquesta zona, federades i no federades, per poder traslladar-los les noves programacions per a enguany”, ha explicat Soriano, qui ha destacat l’assistència de quasi totes les associacions i el clima de cordialitat i treball conjunt.

Des de la Delegació s’han explicat les ampliacions pressupostàries i les millores que han comportat en la programació per a enguany en diversos àmbits, com ara la neteja, la recollida de residus o la neteja amb aigua dels carrers. “Quan vàrem entrar al govern hi havia molts barris on no recordaven l’última vegada que havien vist netejar amb aigua els seus carrers. Des del primer dia hem treballat per corregir açò i amb la nova programació reforçarem les solucions al greu problema de neteja a què van abocar a la nostra ciutat les retallades continuades dels governs anteriors del Partit Popular”, ha ressaltat Soriano.

Cada associació ha rebut la programació específica per a la seua zona, amb la nova distribució de treball i els percentatges d’increment en els servicis. “Considerem fonamental la retroalimentació amb els veïns i veïnes de la ciutat i ens satisfà molt que ens confirmen que ja estan comprovant algunes de les millores que estem implementant enguany”, ha destacat la regidora, qui ha afirmat que han rebut amb interés totes les propostes puntuals de millora que els han fet arribar els col·lectius veïnals, incloses unes altres qüestions al marge de la neteja i la recollida de residus, com ara la poda dels arbres, “que també estudiarem amb deteniment des de la Delegació de Parcs i Jardins”.

Soriano ha reiterat a la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de la ciutat la seua voluntat per mantenir un diàleg permanent que redunde en benefici de tota la ciutadania i ha agraït la seua col·laboració directa. A més, ha pres nota de les peticions veïnals per incidir en actuacions per conscienciar de la importància de generalitzar comportaments cívics que puguen permetre una ciutat més neta i agradable. En aquest sentit, ha recordat la realització d’una important campanya de conscienciació a finals de l’any passat que es va realitzar amb voluntat de permanència enguany amb diverses actuacions per reforçar-la.

La ronda de trobades amb els col·lectius veïnals es reprendrà la setmana que ve amb les associacions de la zona 2 i conclouran una setmana més tard amb la trobada amb els col·lectius de la zona 3.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 2 =