25n
25N
25N

Associacions del Cabanyal rebutgen les modificacions del PEC

Associacions del Cabanyal rebutgen les modificacions del PEC
13/03/2020 -

Un total de 13 associacions veïnals i col·lectius del Cabanyal-Canyamelar han rebutjat per “simbòliques i merament cosmètiques” les modificacions del Pla Especial del Cabanyal anunciades per la Regidoria d’Urbanisme i han demanat “una taula col·lectiva de negociació i anuncien accions de conscienciació al barri”.

Representants de les associacions veïnals i col·lectius que la setmana passada van presentar per registre d’entrada a la Regidoria d’Urbanisme un text comú de 17 punts per a modificar en profunditat el Pla Especial del Cabanyal, s’han reunit aquest divendres en assemblea oberta en la plaça del Rosari per a “valorar els últims contactes amb la regidoria i les modificacions del pla urbanístic que ha anat anunciant aquest departament als mitjans”, ha indicat l’associació Cuidem el Cabanyal en un comunicat.

Les entitats continuen “trobant a faltar transparència i comunicació per part de la regidoria, que no respon a la petició de mantenir una reunió conjunta per a valorar les propostes de les associacions, ni tampoc accedeix a establir una taula de negociació sobre aspectes centrals del PEC per a arribar a compromisos en matèria urbanística”.

Les associacions també reclamen “la incorporació al pla urbanístic de la proposta de 17 punts consensuada, que demana una reducció dràstica de les dimensions del PEC, la preservació dels horts urbans comunitaris del solar del Clot en la seua actual ubicació, polítiques socials davant les situacions de pobresa i exclusió, una moratòria per a l’habitatge turístic contra els processos de turistificació que ja estan expulsant veïnat que no pot pagar la pujada dels lloguers o no obté renovació dels seus contractes, l’anul·lació del projecte d’hotel de 15 plantes més zona comercial en el solar d’Eugènia Vinyes, i la consideració de formes alternatives de finançament per a pal·liar el deute històric amb el barri, entre altres”.

“No podem acceptar el plantejament d’Urbanisme de deixar turistificar i vendre als promotors una part del barri a canvi de les dotacions i serveis que demanem i necessitem”, han afirmat.

Les tretze associacions han criticat que Urbanisme “només accedisca a reunir-se una per una amb unes poques associacions per a fer concessions mínimes en les seues peticions”. En pròximes reunions intentaran estar presents el màxim d’associacions, han indicat.

Com a accions immediates, les associacions “demanaran per registre d’entrada l’ajornament del punt de l’ordre del dia del ple municipal anunciat pel pròxim 26 de març, en què Urbanisme ha declarat que vol aprovar definitivament el PEC, per a donar més temps a modificacions en profunditat del pla urbanístic, com plantegen a la seua proposta de 17 punts”. En cas que el ple se celebre, les associacions volen estar presents per deixar-ne constància en acta el seu clar rebuig al PEC tal com continua estant plantejat.

També han decidit dur a terme accions d’informació i conscienciació al veïnat, informant de les conseqüències negatives de l’aplicació del PEC, per a fer visible als carrers i els balcons del barri les seues propostes i crítiques al pla.

La proposta de 17 punts ha sigut signada ara com ara per les següents organitzacions: Associació Villas de Las Arenas, Pavimar, Plataforma Bloques Portuarios, Associació Veïnal Cuidem Cabanyal-Canyamelar, Espai Veïnal, Cabanyal Horta, Equipo Vía Verde Cabanyal, Zero Incívics, Cabanyal Reviu, Brufol, Asamblea Feminista Algirós-Poblados Marítimos, APEC-Circ Social, Ràdio Malva, Acció Ecologista-Agró, i Amics de la Malva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =