25n
25N
25N

L'Associació de Víctimes del Metro de València presenta la pel·lícula 'La Estrategia del Silencio'

Aquest llargmetratge s’estrena a les 20.00 hores a la Filmoteca Valenciana

L'Associació de Víctimes del Metro de València presenta la pel·lícula 'La Estrategia del Silencio'
14/02/2017 -

El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, que se celebrarà fins al pròxim 17 de febrer, s’ha convertit en un referent del cinema documental, que té l’objectiu no solament de remoure consciències, sinó també de reivindicar els drets humans.

I en aquest sentit, el certamen Human Fest acull, hui, 14 de febrer, l’estrena del llargmetratge ‘La Estrategia del Silencio‘, una crònica dels deu anys de lluita que l’Associació de Víctimes del Metro de València va haver de dur a terme per a aconseguir fer justícia, i que s’assumiren les responsabilitats pertinents d’aquell tràgic dia.

L’estrena nacional d’aquest llargmetratge tindrà lloc aquesta vesprada, a les 20.00 hores, en el Human Fest, la presentació del qual serà a càrrec tant del director de la pel·lícula, Vicent Peris, com de la Presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro, Rosa Garrote. Així mateix, també es podrà veure el pròxim 17 de febrer, a les 18.00 hores, en la Filmoteca Valenciana.

‘La Estrategia del Silencio’ traslladarà als espectadors fins al 2006, quan un metre descarrila i posa fi a la vida de 46 persones. Mentre els familiars vetlen a les víctimes d’aquest fatídic accident, l’atenció mediàtica es desvia a l’arribada del Papa.

Amb aquest llargmetratge, els espectadors tindran l’oportunitat de recórrer els deu anys de lluita, que els familiars de les víctimes van haver de viure per a trobar la veritat i exigir justícia, enfront del silenci mediàtic, la corrupció institucional i l’oblit de la societat, que va tornar a unir-se després de l’emissió del reportatge del programa ‘Salvados’.

82 minuts d’injustícies, coaccions i silenci, però també es mostrarà la reobertura del cas i els 13 responsables d’un dels pitjors accidents de metro de la història.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − cinc =