25n
25N
25N

L'Associació de Víctimes de la Fossa 127 de Paterna fa una crida per a aconseguir identificacions

La Plataforma anima a participar a tots aquells que tinguen indicis d’algun familiar que puga estar en la fossa

L'Associació de Víctimes de la Fossa 127 de Paterna fa una crida per a aconseguir identificacions
19/11/2019 -

Una vegada finalitzada la fase d’exhumació en la fossa 127 del cementeri de Paterna, finançada al 100% per la Diputació de València, i gràcies a la qual s’han recuperat les restes d’un total de 143 víctimes de la repressió franquista, s’ha donat inici a la segona etapa del procés, centrada en la identificació de les restes oposades.

Per a completar esta segona fase, des de l’Associació de Víctimes del Franquisme de la Fossa 127 de Paterna, formada fins a aquest moment per 33 famílies, s’està fent una crida perquè totes aquelles persones que tinguen algun indici que els faça creure que el parador d’algun familiar seu era, precisament, la citada fossa, es posen en contacte amb ells per a realitzar-se les pertinents proves d’ADN.

Aquest ha sigut l’assumpte principal que s’ha abordat en la reunió que han mantingut aquest dimarts el diputat de Memòria Històrica de la corporació provincial, Ramiro Rivera, amb Juan José González, president de la plataforma de familiars de víctimes, a la qual també han assistit Victoria Domínguez i Jurema López, arqueòlogues de Cavea Patrimoni Cultural que han treballat en la fase d’exhumació.

Durant la trobada s’han donat a conéixer, així mateix, els detalls d’aquesta primera fase, que va concloure el passat 5 de setembre, en la qual, a més de les restes humanes recuperades, s’han trobat nombrosos objectes personals dels represaliats. Les 143 víctimes van ser afusellades els dies 13, 24 i 27 de juliol de 1940.

La Diputació de València subvenciona el procés d’exhumació, identificació i inhumació de les restes de víctimes del franquisme i la Guerra Civil. Des de 2016, l’àrea de Memòria Històrica ha invertit més de dos milions d’euros a aquests treballs, així com a la recuperació d’arquitectura d’aquest període històric.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

art en blanc