25n
25N
25N

L'Associació Veïnal de Patraix compleix 40 anys en el 2018

L'Associació Veïnal de Patraix compleix 40 anys en el 2018
29/12/2017 -

L’Associació Veïnal de Patraix celebra en 2018 el seu quaranta aniversari, com a reconeguda organització al servei del veïnat d’aquest barri del sud de la ciutat de València, amb la tradicional festa que congrega cada Nit de cap d’any, des de fa vint-i-tres anys, a centenars de persones en la Plaça de Patraix per a celebrar de forma lúdica l’arribada del nou any al son de les campanes de l’Església del Sagrat Cor de Jesús.

En un ambient familiar que recorda en certa mesura a la concentració que es realitza en la Porta del Sol de Madrid, l’Associació Veïnal de Patraix en col·laboració amb els comerços de la Plaça Patraix, Pyroshopping, Ed. Marques de Cruïlles​ i el mateix Ajuntament de València té previst repartir, als assistents, desenes de copes de cava, a més dels 12 grans de raïm a partir de les 23.30 hores. Aquesta iniciativa va sorgir fa 23 anys davant la falta d’iniciativa municipal de realitzar una crida a la participació de manera festiva i simbòlica en aquesta nit tan significativa i sobretot perquè ningú es quede sol en la seua casa per diferents motius. Aquest acte durant aquests 23 anys concloïa la campanya de “Nadal Solidari a Patraix” que durant el mes de desembre pretén conscienciar de la necessitat d’ajudar a famílies que passen vertadera dificultat i no tenen amb qui compartir aquests moments tan especials com és el pas d’un any a un altre.

Una vegada més i amb aquest serà la 23 edició, les campanes de l’Església repicaran les dotze campanades, es dispararà un ramillet de focs artificials i el Duo Valencia amenitzarà amb música en directe l’entrada l’any 2018. Finalment, a partir de les 3 de la matinada, amb els calius de la foguera solidària que representa els desitjos de cremar tot el dolent que ha ocorregut en 2017, es realitzarà una torrà de pa i porta amb la graella i el menjar que els veïns i veïnes porten de les seues cases.

Per a l’Associació Veïnal de Patraix enguany és tremendament especial, ja que al llarg del mateix celebrarem 40 anys d’existència de manera oficial, ja que anys anteriors, en la clandestinitat, ja es van organitzar persones per a treballar de forma ininterrompuda al servei del veïnat per un barri més habitable, solidari i sostenible. Cal recordar que, en aquest país, les associacions de veïns van nàixer abans, fins i tot, que la democràcia com una forma genuïna de participació ciutadana i van ser un dels motors d’aquesta nova etapa democràtica que van lluitar per aconseguir major llibertat, qualitat de vida i igualtat, no solament en qüestions reivindicatives, sinó també perquè els poders públics atengueren els desitjos i anhels de la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + set =