caixa popular

L'Associació Andalusa de Mislata celebra el romiatge a la Verge del Rocío

L'Associació Andalusa de Mislata celebra el romiatge a la Verge del Rocío
31/05/2017 -

L’Associació Andalusa de Mislata ha celebrat un any més, i ja van nou, el romiatge a la Verge del Rocío. Es tracta d’un cap de setmana de celebracions al més pur estil rociero, com les que tenen lloc en el famós llogaret de Huelva. La Canaleta ha sigut l’escenari d’aquest homenatge a la Verge del Rocío que ha comptat, com la celebració autòctona, amb romanís, caballistas, processons, vigílies i la tradicional missa de campanya.

La celebració va arrancar el divendres amb el trasllat de la imatge de la Verge des del local de l’associació fins a l’església de Sant Marcos, on van procedir a l’ornamentació de la imatge, l’anda i de la parròquia. El dissabte al matí, els andalusos es van concentrar a primera hora del matí per a realitzar tot el muntatge del romiatge, inclosa la instal·lació de l’altar i de les tendes d’acampada, després de la qual van realitzar un menjar de germanor en La Canaleta.

I a les sis de la vesprada del dissabte partia des de la seu de l’Associació Andalusa de Mislata la processó de la Verge del Rocío, encapçalada pels cavallistes i seguida per centenars de romanís que van recórrer diversos carrers de la població. L’acte va comptar amb la presència de molts dels regidors de la Corporació, encapçalats per l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i el regidor de Tradicions, Francisco Herrero.

La processó va concloure en la parròquia de ‘Nuestra Señora de los Ángeles’  i des d’allí es van dirigir tots al parc de la Canaleta, on l’associació havia preparat un espectacle de cants rocieros, un sopar de germanor i a la mitjanit un rosari a la Verge amb el qual s’iniciava la tradicional vigia. Durant tota la nit van estar els andalusos acompanyant a la imatge de la Verge fins a primera hora del matí. Per a concloure la festa, es va celebrar la ja tradicional missa de campanya en el mateix parc de la Canaleta.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − set =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris