25n
25N
25N

Convenis amb la comunitat catòlica, musulmana i israelita per a la prestació d'assistència religiosa en el cementeri general

Convenis amb la comunitat catòlica, musulmana i israelita per a la prestació d'assistència religiosa en el cementeri general
10/02/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha signat, en un acte conjunt, els convenis per a la prestació d’assistència religiosa en el Cementeri General a les comunitats catòlica, musulmana i israelita. Els tres convenis tenen una durada de quatre anys. L’objecte, en el cas de les comunitats musulmana i israelita, és dotar-les d’unitats d’enterrament específiques per a les pràctiques pròpies de cadascuna d’eixes confessions, mentre que en el de la catòlica s’especifica la prestació d’assistència religiosa en la capella del Cementeri General.

“València és cada vegada més una ciutat que acull a totes les persones assumint les seues creences religioses, i per açò volem que totes les creences religioses puguen desenvolupar-se amb total llibertat i totes les persones puguen tenir els mateixos drets independentment de la seua religió o no religió”, ha afirmat l’alcalde Joan Ribó després de la signatura de sengles convenis per a la prestació d’assistència religiosa en el cementeri municipal a les comunitats catòlica, musulmana i israelita, en un acte del qual han sigut també testimonis la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, i el secretari autonòmic d’Inclusió, Alberto Ibáñez.

Joan Ribó ha assenyalat que aquests convenis que ha subscrit al costat de Vicent Fontestad, vicari general del Arzobispado de València; Abdul Rahim Yaghmour, president de la Comunitat Islàmica de València, i Isaac Sananes, president de la Comunitat Israelita de València serveixen “per a garantir drets de les persones i la pluralitat de totes les grans religions representades a València”. Ha afegit que “aquests acords tenen molta simbologia per a mi com a alcalde de València perquè són per a habilitar espais en el cementeri a les tres religions en actes relacionats amb la mort d’un familiar, moments especialment sensibles en la vida dels familiars i amics que han acompanyat a una persona al llarg de la seua vida”.

Ribó ha recordat que “volem garantir que tots tenim els mateixos drets, i per açò donem un caràcter neutre a determinats espais, perquè cada religió puga usar la seua pròpia la seua simbologia, i qui no en vulga, no en tinga cap necessàriament”. També ha afirmat que “és un dia bonic en el qual fem un pas endavant més perquè València siga una ciutat acollidora per a totes les persones, amb totes les seues creences i les seues cultures, i perquè qualsevol persona que visca a València puga gaudir de tots els drets”.

Vicent Fontestad, vicari general de l’arxidiòcesi de València també ha dit sentir-se molt content per compartir aquest moment amb la comunitat musulmana i amb la comunitat israelita i per haver signat aquest conveni amb l’Ajuntament. “Efectivament el moment de la mort és molt important per a totes les persones, i per als que tenen fe la transcendència és fonamental. Sentir-se acompanyats, sentir-se respectats en les seues conviccions, em sembla una de les primeres llibertats i drets fonamentals de qualsevol persona”. Ha afegit que per part de l’església catòlica “creiem en el diàleg inter-religiós, com creiem també en l’ecumenisme”.

Ihap Fahmid, president de la Comunitat Musulmana Valenciana ha destacat “que aquest conveni que ens iguala en drets, i és un pas avant per a la bona convivència entre tots i per a eliminar qualsevol signe de desigualtat o discriminació per ètnia o per religió, la qual cosa sempre contribueix a aconseguir una societat més avançada i respectuosa”. Fahmid ha agraït el treball de l’Ajuntament de València per a la prestació d’assistència religiosa en els enterraments i ha convidat a tots els municipis valencians “perquè seguisquen l’exemple de València de signar un acord amb totes les confessions religioses que conviuen en el seu municipi”.

Isaac Sananes, president de la Comunitat Israelita de València ha recordat que, a diferència de catòlics i musulmans, en què es tractava d’una renovació de conveni, “per als jueus de València aquesta és una data històrica perquè fa 600 anys que no teníem cementeri. És la primera vegada que aconseguim signar un conveni que portava gestant-se molts anys. La signatura va suposar una fita que recordarem tots, i volem agrair el seu suport als gestors de l’Ajuntament per a aconseguir-ho. Per a nosaltres aquest és el segon cementeri. L’anterior va ser del segle XIV i aquest és del segle XXI. Feia uns quants segles que esperàvem, així que moltíssimes gràcies”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − catorze =

museo prehistoria