25n
25N
25N

Així serà el reforç de seguretat a València per a evitar celebracions massives a la nit de Sant Joan

Tan sols a la platja de la Malva-rosa treballaran uns 160 agents des de les 18.00 hores del dimecres fins a les 07.00 hores del dijous

Així serà el reforç de seguretat a València per a evitar celebracions massives a la nit de Sant Joan
08/06/2021 -

La setmana passada l’alcalde de València, Joan Ribó, anunciava que no hi hauran celebracions massives a la nit de Sant Joan. Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de València ha acordat suspendre aquestes celebracions per raons de seguretat. Així, per a evitar tot tipus d’aglomeracions en les diferents platges, des del consistori s’ha confirmat un reforç d’agents policials que estaran presents en la zona, ja que les platges estaran totes tancades.

Només a la platja de la Malva-rosa treballaran 160 agents des de les 18.00 hores del dimecres fins a les 07.00 hores del dijous. A les platges del sud, el dispositiu policial estarà compost per 50 agents, que controlaran el clos a la platja fins a l’hora en què es reòbriga el seu accés. La intenció del dispositiu és, en paraules d’Aarón Cano, regidor de Protecció ciutadana, que “la Nit de Sant Joan passe tan ‘inadvertida’ com la de l’any passat”.

D’altra banda, es barraran els 20 km de platges de la ciutat per a impedir l’accés a les mateixes des de les 21 hores del dimecres 23 de juny, fins a la matinada del dijous. És per això que, el conjunt total del dispositiu comptarà amb 213 agents de Policia Local, que treballaran al costat de Policia Nacional a les platges del nord i Guàrdia Civil en les del sud, així com amb voluntaris de Protecció Civil.

Així, prop de 400 agents vetlaran el pròxim 23 juny per a impedir que se celebren botellons, fogueres i festes il·legals a les platges del nord i del sud de la capital valenciana. Un gran dispositiu policial amb motiu de la tradicional Nit de Sant Joan. Per a futurs anys, Cano va suggerir ahir “repensar” aquesta festa, ja que “Sant Joan ha de ser molt més que un macrobotelló amb amics a la platja, que deixa tones de fem l’endemà”.

L’operatiu policial, per tant, començarà al voltant de les 21 o 22 hores i es prolongarà fins a les 5 o 6 hores de la matinada. El primer que es farà, tal com va remarcar el regidor, és informar els banyistes que estiguen encara a última hora en l’arena o banyant-se, que hauran de desallotjar la platja al voltant de les 20 hores.

Decisió compartida amb altres municipis

La decisió de suspendre la celebració es va prendre en conjunt amb la resta de municipis de la Comunitat Valenciana, per a “no encoratjar ni fomentar aquesta festa, per a evitar les aglomeracions que es produeixen, ja que serien perjudicials per a la imatge de la Comunitat i per a la salut de la ciutadania”, va exposar Cano, qui a més va explicar que “no tindria molt sentit suspendre la festa i que la gent poguera acudir a les platges de municipis confrontants com Alboraia o Sueca”.

En aquest sentit, l’Ajuntament de València tampoc reforçarà el servei de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) per a acostar a la gent a les platges, com s’ha fet en anys anteriors.

Sobre la base de les restriccions actuals, l’oci nocturn estarà obert. A més, es permetrà estar en les zones dels passejos de les platges, però en cap cas accedir a l’arena. “Des de l’Ajuntament de València volem traslladar que l’estat d’alarma ha decaigut, però hem d’estar en estat d’alerta. Això no ha passat, està passant”, subratllava Cano en una situació en la qual la incidència acumulada és ara “pitjor” que fa un any, encara que “el fet diferencial és que ara tenim vacuna”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + quatre =